In een vriendschappelijke wedstrijd die werd gespeeld achter gesloten deuren verloor FC Utrecht vanmiddag (vrijdag) in Antwerpen met 2-1 van Royal Antwerp FC. In Het Bosuilstadion maakte spits Jean-Christophe Bahebeck voor het eerst sinds zijn terugkeer bij de Domstedelingen speelminuten - en scoorde de Fransman bovendien.

Natuurlijk is het nog even wennen. Is het een kwestie van het ritme weer vinden, de dynamiek van een wedstrijd weer ervaren en de afstemming met ploeggenoten weer optimaal krijgen. Maar hij staat er en hij doet mee, dat is wat alvast telt. In wat normaal gesproken ‘De Hel van Deurne-Noord’ is, maar deze vrijdagmiddag een oase van rust aan de Bosuilbaan in het Belgische Antwerpen maakt spits Jean-Christophe Bahebeck eindelijk zijn eerste speelminuten in dienst van FC Utrecht sinds zijn terugkeer in de Domstad, op vrijdag 31 augustus.

Hard schot is prooi voor De Winter
Bahebeck is bij een aantal momenten betrokken waarbij de Utrechters voor gevaar zorgen voor het doel van Yves De Winter. Meest voorname situatie vanuit open spel: een schot van de Fransman. Met een mooie wreeftrap stuurt de spits de bal richting de hoek van het doel, maar daar ligt De Winter, die pareert.

En dan… But!
Halverwege de tweede helft gaat de ingevallen Sander van de Streek af op De Winter en de doelman maakt een overtreding in de zestien. Arbiter Bram van Driessche is gedecideerd: penalty. En net zo vastberaden is Bahebeck. ‘Geef mij die bal maar’, gebaart de Fransman. En dan. Wachten op het fluitje van de scheidsrechter. Even kijken. Hoek kiezen. Lopen. Schieten. Juichen! ‘But!’, zoals de in Frankrijk zeggen! Goal, dus! De bal perfect in de hoek, keeper De Winter verslagen: 1-1.

Over en weer
In Antwerpen zijn het de Belgen die met een voorsprong op zak gaan rusten. Het spel golft op en neer bij de wedstrijd tussen de nummer vier van de hoogste klasse van België en de nummer twaalf van de Eredivisie. Er zijn kansen over en weer; namens de Utrechters onder anderen via Simon Gustafson (schot, via een Antwerps been op de lat) en Oussama Tannane (schot, in de handen van De Winter). Op slag van rust weerhoudt David Jensen aanvaller William Owusu ervan het net te vinden. Een minuut of veertig eerder, als de partij nog maar net is begonnen, lukt dat de Deense sluitpost niet. Na een rush over links van Daniel Opare schiet van dichtbij Owusu snoeihard raak: 1-0.

Antwerpse zege
Ook aan het einde van de rit is de score in het voordeel van de Belgen. Drie minuten na de treffer van Bahebeck is het Jonathan Bolingi die, nadat Antoine Bernier de bal voor hem klaar legt, van dichtbij Jensen weet te verschalken: 2-1. Nog bijna eindigt de partij gelijk. Maar waar het eerder al Gustafson is die het Antwerpse aluminium raakt, daar jaagt invaller-spits Cyriel Dessers de bal in de slotminuten van de partij snoeihard op de kruising.

Volgende week: AZ-thuis
Staat het weekend dat voor de deur staat nog in het teken van interlands en Keuken Kampioen Divisie-voetbal, een week later barst de Eredivisie weer in alle hevigheid los. Op zaterdag 20 oktober speelt FC Utrecht thuis tegen AZ. Tickets voor dat duel, dat die dag in Stadion Galgenwaard om 20.45 uur begint, zijn online en in de FC Utrecht Fanshop verkrijgbaar.

Royal Antwerp FC - FC Utrecht 2-1 (1-0)
3. William Owusu 1-0
68. Jean-Christophe Bahebeck 1-1
71. Jonathan Bolingi 2-1

Toeschouwers: 0.

Scheidsrechter: Bram van Driessche.

Opstelling Royal Antwerp FC:
Yves De Winter; Aurélio Buta, Dylan Batubinsika, Matheus Domingues, Daniel Opare (55. Reda Jaadi); Omar Govea (67. Gouné Niangadou), Didier Lamkel Ze; Ivo Rodrigues (46. Jonathan Bolingi), Geoffry Hairemans, Amara Baby; William Owusu (61. Antoine Bernier).  

Opstelling FC Utrecht:
David Jensen; Sean Klaiber, Timo Letschert (46. Sander van de Streek), Willem Janssen, Mark van der Maarel; Joris van Overeem (46. Lukas Görtler), Nicolas Gavory (53. Christopher Mamengi), Simon Gustafson (64. Gyrano Kerk), Urby Emanuelson; Oussama Tannane, Jean-Christophe Bahebeck (70. Cyriel Dessers).