FC Utrecht heeft drie punten bijgeschreven door vanavond (vrijdag) met 2-1 te winnen van NAC Breda. In Stadion Galgenwaard schoof FCUtrecht.nl aan bij de persconferentie voor de nabeschouwing van Hoofdtrainer Dick Advocaat.

“Ik denk dat we de eerste zeventig minuten de controle over de wedstrijd hadden”, begon Advocaat zijn nababbel in de perszaal van Stadion Galgenwaard. “Het balbezit was groot en we kregen kansen, de één nog mooier dan de ander.”

Uiteindelijk duurde het tot de allerlaatste tel van de eerste helft voordat FC Utrecht de leiding nam. Vanaf de strafschopstip schoot Simon Gustafson de 1-0 binnen. “Gezien het spelbeeld hadden we meer goals moeten maken”, vond Advocaat. “Dan maak je het jezelf ook wat makkelijker.”

“Aan de tweede helft begonnen we goed. We kregen na de 2-0 ook kansen om meer afstand te nemen”, aldus de oefenmeester van de Domstedelingen. “Na de goal van NAC Breda werd het een andere partij. In de laatste twintig minuten van de wedstrijd was NAC Breda de partij die voor dreiging zorgde. Over negentig minuten gezien: zeventig minuten goed, de laatste twintig minuten hadden beter gemoeten. Maar al met al wel een verdiende overwinning.”