9 weetjes over ASWH

30 oktober 2018
In de tweede ronde van de TOTO KNVB Beker speelt FC Utrecht morgen (woensdag) in Stadion Galgenwaard tegen ASWH. Een nadere kennismaking met de ploeg uit Hendrik-Ido-Ambacht.
Altijd Sterker Worden Hendrik-Ido-Ambacht. Dat is wat ASWH betekent.

ASWH is een club die al jaren toonaangevend is in het amateurvoetbal. De wit-zwarten werden in 2005 landskampioen bij de amateurs, wonnen enkele keren de Districtsbeker én de KNVB Beker voor amateurs, en ook de Super Cup voor amateurs prijkt in de prijzenkast van de Zuid-Hollanders.

Tegenwoordig komt ASWH uit in de Derde Divisie Zaterdag. Daarin staat de ploeg van trainer Cesco Agterberg op de achtste plaats.

Agterberg. Jazeker, voor zij die de naam herkennen: dat is inderdaad een Utrechter. Hij heeft een verleden bij onder meer Elinkwijk en werkte eerder al in de Rijnmond-regio voor Excelsior Maassluis en SC Feyenoord.

Sportpark Schildman is de thuishaven van ASWH, dat daar sinds 1962 speelt. De club heeft de beschikking over drie natuurgrasvelden en twee kunstgrasvelden. Langs het hoofdveld staat een tribune die plaats biedt aan 400 toeschouwers.

De selectie van ASWH herbergt de nodige ex-profs. Wat te denken van Stef Doedée (de keeper speelde zelfs nog enige tijd in Finland), Mels van Driel en Ismail Yildirim, die nog bij Turkse clubs op de loonlijst heeft gestaan.

ASWH heeft, om de tweede ronde van het toernooi om de TOTO KNVB Beker te bereiken, al een flinke weg afgelegd. Op zaterdag 18 augustus won het in de eerste kwalificatieronde van MASV (5-0), op woensdag 22 augustus versloeg het in Utrecht Hercules met 0-4 in de tweede kwalificatieronde, en vervolgens rekende het team uit Hendrik-Ido-Ambacht in de eerste ronde van het hoofdtoernooi af met Eemdijk: 1-4.

De laatste keer dat FC Utrecht speelde tegen ASWH, was op 14 juli 2015. Die dag, in een vriendschappelijk treffen in Hendrik-Ido-Ambacht, maakten Louis Nganioni, Andreas Ludwig en Rico Strieder hun officieuze debuut voor de Utrechters. Mark Diemers (2), Bart Ramselaar, Louis Nganioni, Leon de Kogel en Chris Kum scoorden die dag namens de Utrechters. Robbert Olijfveld redde de eer: 1-6.

In Hendrik-Ido-Ambacht wordt reikhalzend uitgekeken naar de bekerclash in Stadion Galgenwaard. Er komen negen bussen met supporters van ASWH richting Utrecht morgenavond (woensdag).

Afgelopen zaterdag was de mediacrew van FC Utrecht van de partij bij Harkemase Boys – ASWH om alvast kennis te maken met ASWH en vooruit te blikken op de bekerpartij. Dat leverde de volgende reportage op: