Kijk, dát is nog eens een nette balans! FC Utrecht won 15 van de laatste 19 partijen die het in de Eredivisie tegen Willem II speelde.

Om, voordat overal de slingers al worden opgehangen, meteen wel even te nuanceren: van de laatste 4 edities van Willem II – FC Utrecht, zegevierden de Tricolores in 3 gevallen. Het werd 1-0 op 4 februari 2015, 3-1 op 19 september 2015 en 3-2 op 31 maart 2018. Een waterballet was dat, eerder dit jaar. Fran Sol maakte namens de Brabanders toen de winnende.

In 21 van de laatste 22 Eredivisiewedstrijden die FC Utrecht speelde tegen Willem II, kwam de ploeg uit de Domstad tot scoren.

De laatste keer dat FC Utrecht won in het Koning Willem II Stadion, dat was op 22 oktober 2016. In de blessuretijd scoorde Sébastien Haller de winnende.

De laatste keer dat Dick Advocaat (nu hoofdtrainer van FC Utrecht) en Adrie Koster (trainer/coach van Willem II) tegenover elkaar stonden als coaches in de Eredivisie was op 9 mei 1991. Het Willem II van Koster won toen met 6-0 van het SVV van Advocaat.

Van de laatste 6 Eredivisiethuisduels die Willem II speelde, won het team uit Tilburg er niet één. De laatste thuiszege dateert van 26 augustus, toen Heracles Almelo een pak op de broek kreeg: 5-0.

FC Utrecht won de laatste 2 Eredivisiewedstrijden die het speelde. De laatste keer dat de Utrechters er 3 op rij wonnen, was in februari van dit jaar. Toen werd een reeks van 4 overwinningen neergezet.

In totaal vielen er 33 goals in de laatste 7 Eredivisieduels van Willem II dit seizoen. Dat is een gemiddelde van 4,7 per wedstrijd.

FC Utrecht won geen van de laatste 9 Eredivisie-uitwedstrijden die het speelde. De laatste uitoverwinning dateert van 18 februari 2018. Toen werd Roda JC in Kerkrade met 1-4 geklopt.

Willem II kreeg in de laatste 3 wedstrijden die het speelde een strafschop tegen. De laatste ploeg die in 4 Eredivisiepotten op rij een pingel incasseerde, was SC Cambuur in 2015.

Vanuit standaardsituaties scoorde FC Utrecht dit seizoen 1 keer. Samen met AZ, De Graafschap en FC Groningen is dat het minste van alle teams.

Willem II incasseerde 9 doelpunten vanuit standaardsituaties; het meeste van alle ploegen.

Fran Sol scoorde in de laatste 3 thuisduels van Willem II in de Eredivisie. De laatste Willem II-speler die in 4 Eredivisiethuispartijen op rij scoorde, was Frank Demouge. Demouge, die ook voor FC Utrecht uitkwam, deed dat in 2008 en was toen 5 wedstrijden op rij trefzeker.

Willem II kan de derde tegenstander worden die door Dick Advocaat als coach minimaal 10 keer is verslagen. Dat aantal overwinningen behaalde Advocaat al tegen Roda JC Kerkrade en RKC Waalwijk.