Om maar meteen met de deur in huis te vallen: geen van de laatste 3 partijen tegen NAC Breda in de Eredivisie wist FC Utrecht te winnen.

Máár: voor die serie, zette FC Utrecht een reeks neer waarin het juist 5 wedstrijden ongeslagen bleef tegen de Bredanaars.

NAC Breda is nu 2 Eredivisiewedstrijden op rij ongeslagen in Utrecht. Het lukte de Brabanders 1 keer om 3 opeenvolgende uitduels zonder nederlaag te blijven in de Domstad. Dat was in de periode 1993 - 1996.

De laatste thuiszege van FC Utrecht op NAC Breda dateert van 19 oktober 2013. Het werd toen 4-2 voor FC Utrecht. Met 2 doelpunten maakte Jens Toornstra het verschil.

Het NAC Breda van Mitchell van der Gaag verloor dit seizoen 6 van de 7 Eredivisiewedstrijden die het speelde. Geen enkele NAC-coach pakte in de Eredivisie zo weinig punten in zijn eerste 7 duels als Van der Gaag; oud-speler van FC Utrecht.

Van de laatste 14 Eredivisiepartijen die FC Utrecht speelde, won het er 2.

NAC Breda heeft 3 punten na de eerste 7 speelrondes; de slechtste score sinds 1984/1985 (2 punten, omgerekend naar het driepuntensysteem). NAC Breda degradeerde dat seizoen.

Van de 71 schoten van FC Utrecht dit seizoen, waren er 21 daadwerkelijk op doel. Dat is het minste van alle clubs. Vorig seizoen waren er slechts 5 ploegen met meer schoten op doel dan FC Utrecht.

De laatste 5 Eredivisiepartijen die NAC Breda speelde, verloor de ploeg uit Noord-Brabant. De laatste keer dat de club binnen een seizoen meer partijen op rij verloor, was in het seizoen 1998/1999: 6 nederlagen in successie.

NAC Breda won 1 van de laatste 17 Eredivisie-uitwedstrijden die het speelde. Dat was op 10 maart 2018, bij ADO Den Haag: 0-2.

FC Utrecht is de enige ploeg in de Eredivisie die dit seizoen nog niet scoorde uit een standaardsituatie. Vanuit standaardsituaties incasseerden de Domstedelingen 5 treffers. Alleen Heracles Almelo en Willem II (allebei 7) incasseerden er meer.

In de laatste 3 officiële duels die NAC Breda speelde, scoorde de ploeg niet. In de laatste 6 partijen die het afwerkte, incasseerde het steeds minimaal 2 treffers. Geen ploeg kreeg meer doelpunten tegen dit seizoen dan NAC Breda: 19 treffers.

FC Utrecht zette dit seizoen 22 verschillende spelers in. Er is één ploeg in de competitie die meer voetballers inzette: NAC Breda, 23.

Utrechter Gianluca Nijholt maakte zijn Eredivisiedebuut bij FC Utrecht én scoorde zijn enige Eredivisiegoal in Utrechtse dienst tegen NAC Breda. Bij die club speelt de middenvelder tegenwoordig.