De drie finalisten van de zoektocht naar het nieuwe talent van FC Utrecht eSports zijn bekend. Sven Counotte (19 jaar, Lopik), Christiaan van der Mark (19 jaar, Woudenberg) en Mike van Wandelen (23 jaar, Zeist) plaatsten zich voor de eindstrijd. Welk van deze drie eSports-talenten zie jij het liefst als de nieuwe teamgenoot van FC Utrecht’s pro gamer Danny Hazebroek? Stem op jouw favoriet!

Zo’n 400 FIFA-fanaten stonden enkele weken geleden te popelen om hun kans te pakken in de zoektocht van FC Utrecht naar het nieuwe eSports-talent van de club. Er waren twee online toernooien, waaruit in beide keren vier spelers voortkwamen die zich plaatsten voor de volgende fase van de zoektocht. Ook werden er door de vakkundige eSports-jury van FC Utrecht, onder voorzitting van Pro Gamer Danny Hazebroek, vier wildcards uitgedeeld voor de volgende fase: de offline toernooien.

In één van de skyboxen van Stadion Galgenwaard gingen eerder deze week, verdeeld over twee avonden, de twaalf overgebleven talenten met elkaar de strijd aan. Natuurlijk werd er gekeken naar FIFA-skills op zowel de PlayStation 4 als de Xbox, maar ook de kennis van de kandidaten over FC Utrecht werd getest én hun cameraperformance werd onder de loep genomen; eSporters van profclubs staan immers vaak in de spotlights.

De drie eSports-talenten die een plek afdwongen in de finale komen allemaal uit de provincie Utrecht. Wie het nieuwe eSports-talent van FC Utrecht wordt, dat is nu aan de supporters van de club om te bepalen. Je kunt tot en met maandag 24 september, 12.00 uur stemmen op jouw favoriet.

BRENG HIER JE STEM UIT!