Meer dan veertig zogeheten RAC-clubs waren vertegenwoordigd tijdens de méér dan geslaagde kick-off die FC Utrecht eind vorige week hield voor partnerverenigingen. Bij deze bijeenkomst, die plaatsvond in een goede voetbalsfeer in Stadion Galgenwaard, stond de visie en de samenwerkingen tussen de RAC-verenigingen en FC Utrecht voor de komende jaren centraal.

De vertegenwoordigers van amateurclubs uit de regio Utrecht werden, na een openingswoord van Manager Academie Jelle Goes, gesplitst in twee groepen. Het ene gezelschap kreeg een workshop over zelfregulatie van Jaap van Helvoort van De Talentenacademie en de andere groep kreeg een rondleiding door Stadion Galgenwaard van Rob Zomer; om daarna van activiteit te wisselen met elkaar.

Ter afsluiting van de bijeenkomst was er een meer informele bijeenkomst in het spelershome van het stadion van FC Utrecht en tijdens dat samenzijn werd er door de aanwezigen volop bijgepraat en werden honderduit ervaringen uitgewisseld.