De beloftenploeg van FC Utrecht speelde vanavond de eerste wedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie op Sportcomplex Zoudenbalch. Het team van trainer/coach Robin Pronk nam het op tegen Jong PSV. Door een goal in de allerlaatste minuut van Nick Venema winnen de Domstedelingen met 3-2.
 
De slotfase van de wedstrijd en een 2-2 tussenstand tegen Jong PSV. De hoop is dat de score zo blijft. Voorzet vanaf links, Junior van der Velden kopt de bal door naar de tweede paal. Nick Venema staat, daar waar een echte goaltjesdief hoort te staan, klaar om de bal binnen te koppen. 3-2! Jong FC Utrecht wint van de beloftenploeg van Jong PSV.  
 
Hilterman in de boeken
Aanvaller Jeredy Hilterman gaat de boeken in als de eerste doelpuntenmaker in de Keuken Kampioen Divisie op Sportcomplex Zoudenbalch. De aanvaller krijgt in de 22e minuut de bal aangespeeld aan de rand van het zestienmetergebied. Zonder ook maar een seconde te twijfelen schuift Hilterman de bal achter doelman Mike van de Meulenhof. Zoudenbalch juicht, de eerste goal is een feit.
 
Eerste helft
Zowel Jong FC Utrecht als Jong PSV beginnen fel aan de wedstrijd. Het spel verplaatst zich snel van de ene kant van het veld naar de andere. Er wordt geschoten op goal, voorzetten gegeven en risicovolle steekpasses gespeeld. Elke keer ontbreekt net de afronding op goal of zit er een been van een PSV’er tussen. De beide ploegen gaan daarom ook met een 1-1 tussenstand de rust in.
 
Primeur op Sportcomplex Zoudenbalch
Met man en macht is er gewerkt om deze wedstrijd te laten spelen op Sportcomplex Zoudenbalch. 340 man zit vanavond op de hoofdtribune te kijken naar deze wedstrijd tussen de beide beloftenploegen. Door de 3-2 uitslag wordt het publiek getrakteerd op een doelpuntrijke wedstrijd.
 
Almere
De volgende tegenstander voor de mannen van trainer/coach Robin Pronk is Almere City. Op vrijdag 14 september reizen de Domstedelingen af naar Almere. Ook dan zal de mediaploeg meereizen om verslag te doen van deze wedstrijd.

Jong FC Utrecht – Jong PSV 3-2 (1-1)
22. Jeredy Hilterman 1-0
27. Lennerd Daneels 1-1
56. Nick Venema 2-1
71. Matthias Verreth 2-2
90. Nick Venema 3-2

Gele kaarten: Bertalan Kun (Jong PSV), Daneels (Jong PSV)
 
Toeschouwers: 342
 
Scheidsrechter: Jannick van der Laan
 
Opstelling Jong FC Utrecht:
Thijmen Nijhuis; Redouan El Yaakoubi (76. Sylian Mokono), Ruben Hoogenhout, Junior van der Velden, Gabriël Culhaci; Rick Mulder, Rayan el Azrak (71. Shayne Pattynama), Tim Brinkman; Nick Venema, Jeredy Hilterman, Mitchell van Rooijen (81. Sylla Sow)
 
Opstelling Jong PSV:
Mike van de Meulenhof; Jaell Hattu (71. Baggio Wallenburg), Dirk Abels, Maxime Soulas, Bertalan Kun (60. Steven Theunissen); Laros Duarte, Amar Catic, Marlon Frey (60. Robin Schoonbrood); Matthias Verreth, Ramon Pascal Lundqvist, Lennerd Daneels;