FC Utrecht heeft vanmiddag (maandag) in het stralende zonnetje in Wijdewormer in een besloten oefenwedstrijd met 2-3 gewonnen van AZ. Voornamelijk de reservespelers van afgelopen zondag stonden in de basis bij FC Utrecht, aangevuld met verschillende spelers van Jong FC Utrecht. De doelpunten van de ploeg uit Utrecht, waarvan 's ochtends in Stadion Galgenwaard nog Dick Advocaat werd gepresenteerd als nieuwe trainer, werden gemaakt door Cyriel Dessers (twee stuks) en Nick Venema.

Dessers op dreef
Iedereen staat dichtbij voor de ingooi van Sylian Mokono. Iedereen, behalve één iemand: Cyriel Dessers. En die lijkt te weten wat Mokono kan, namelijk ver ingooien. Via de inworp komt de bal uit bij Dessers en de Belg maakt zijn tweede van de middag via een halve omhaal: het betekent de 0-2 in Wijdewormer.

Kerk op volle vaart
Dat eerste doelpunt van Dessers wordt al vroeg in de wedstrijd gemaakt. Al na drie minuten spelen ligt de eerste bal in het doel achter Piet Velthuizen. Gyrano Kerk snelt er aan de rechterkant met de bal vandoor, laat zijn tegenstander zijn hielen zien én levert een puike voorzet af op Dessers. De spits van FC Utrecht twijfelt niet en schuift de bal binnen: 0-1.

Geen vuiltje aan de lucht
FC Utrecht creëert kansen (Dessers raakt de lat, Mark van der Maarel de paal), maakt vlotte combinaties en heeft het gros van het balbezit. De Domstedelingen hebben bovendien het betere van het spel en staan met rust dan ook verdiend met 1-2 voor: Er lijkt geen vuiltje aan de lucht. Maar na 69 minuten staat het dan toch  gelijk. Een mooi doelpunt van Mats Seuntjens is de aansluitingstreffer van de middag. Hij volleert een bal vanaf het middenveld achter Maarten Paes: 1-2. De gelijkmaker komt voort uit een fout in de verdediging van FC Utrecht. De bal valt plotseling voor de voeten van Ferdi Druijff, die de bal hard en hoog tegen de touwen schiet: 2-2. Weg voorsprong!

En dan toch..
Waar hij iets meer dan anderhalve week geleden ook al bij Jong FC Utrecht liet zien hoe je in de laatste minuut een overwinning over de streep trekt, daar doet hij het nu weer: Nick Venema. De spits uit Austerlitz gaat al dribbelend richting het doel en schiet vanaf een meter of 20 prachtig de bal in het netje: 2-3. Een échte spitsengoal.

FC Utrecht bereidt zich nu, met nieuwe hoofdtrainer Dick Advocaat, voor op de wedstrijd tegen Feyenoord aanstaande zondag in de Kuip. 
 
AZ – FC Utrecht 1-2 (2-3)
3. Cyriel Dessers 0-1
38. Cyriel Dessers 0-
41. Mats Seuntjes 1-2
69. Ferdi Druijff 2-2
90+1. Nick Venema 2-3

Gele kaarten: Geen.

Opstelling AZ:
Piet Velthuizen, Henri Weigelt, Dorin Rotariu, Owen Wijndal, Marko Vejinovic (46. Vince Gino Dekker), Mats Seuntjes, Leon Bergsma, Tijjani Reijnders (71. Mees Hoedenmakers), Adam Maher (71. Kenzo Goudmijn), Levi Opdam, Ferdy Druijff.

Opstelling FC Utrecht:
Maarten Paes; Sylian Mokono (62. Junior van der Velden), Emil Bergström, Mark van der Maarel, Shayne Pattynama (54. Gabriel Culhaci); Othmane Boussaid, Urby Emanuelson (62. Rick van der Meer), Odysseus Velanas (71. Dragos Albu), Mehdi Lehaire (71. Nick Venema); Gyrano Kerk (71. Mohamed Mallahi), Cyriel Dessers.

Foto's met dank aan AZ Media