Vorig seizoen was het steeds AZ dat met gevarieerd en mooi spel FC Utrecht elke wedstrijd de baas was geweest. De revanchegevoelens waren daarom groot en de wens was die om te zetten in daden. Gelukkig kon voor het eerst dit seizoen keeper Sidney Lovers op de bank plaatsnemen na een blessure die lang duurde.

Genietend van het prachtige weer zagen ouders en supporters FC Utrecht onder 14 al vrij snel en vaak op de helft van AZ verschijnen. Dat leverde in de 15e minuut een goal op van Elvic Jager die beheerst een counter afrondde. De 2-0 in de 29e minuut was een prachtige vrije trap van Adam Tahaui die de lange keeper verraste met een fraaie boogbal. De rust werd bereikt in weelde na werkelijk een prachtige aanval via vele schijven. David Easmon was de maker. 3-0 en een flikflak als toetje.

Voorzien werd een wijziging in de formatie van AZ en dat werd besproken in de rust. De tweede helft wilde FC Utrecht het niveau van de eerste helft overtreffen, maar dat kwam er in de beginfase niet uit. Beide teams werden aanvankelijk niet echt gevaarlijk. Wel was het oppassen geblazen voor de AZ voorhoede nu langzamerhand de ruimtes wat groter werden. Gelukkig had FC Utrecht ook Kay Notenboom nog. Toch was het Elvic die zijn tweede grote kans wederom nog niet kon verzilveren. Inmiddels had FC Utrecht het betere van het spel weer tot zich genomen. FC Utrecht had toen al veel gewisseld. Rayyan Koubini, Luka Krakau, Milan Paanakker, Quinn Dunbas en Xavi Spies waren de vervangers van Roan Veenbrink, Adam Tahaui, Rafik el Arguioui, Ralph van Hunnik.

De 4-0 zes minuten voor tijd was de definitieve nekslag en Nazjir Held zette zijn handtekening onder een mooie goal na voorbereidend werk van Kay en Jesse van de Haar. Voor Van de Haar zijn 2e assist van de dag. Zijn 3e assist kwam in de slotminuten van de wedstrijd. Doelpuntenmaker: Elvic Jager. Xavi Spies had daarvoor al de moegestreden Nazjir vervangen. Xavi had uiteindelijk de mooiste passeeractie van de wedstrijd in huis, maar een goal werd het net niet. De klasse droop er vanaf. Na 12 minuten blessuretijd floot de scheidsrechter af.

Een compliment aan het gehele team is op zijn plaats na deze wedstrijd. Wat is er deze week hard gewerkt en veel geleerd door alle 20 spelers. Smet op de wedstrijd was het uitvallen van AZ-spits Adam Ait Ali Oulhaj met een sleutelbeenbreuk. Veel beterschap gewenst, Adam. We hopen je snel weer te zien op de velden.

Zaterdag is er weer een geheel nieuwe uitdaging voor FC Utrecht onder 14 als de uitwedstrijd tegen Ajax op het programma staat. Die wedstrijd vraagt dan weer dezelfde motivatie, maar met andere oplossingen. Een uitdaging zogezegd. Dan gelukkig weer met Nordin Bukala en Wouter Elbertse in onze gelederen.