Voor FC Utrecht O19 viel er weinig eer te behalen in de thuiswedstrijd tegen FC Groningen O19. 

De bezoekers kwamen na een half uur spelen via een makkelijk gegeven penalty goedkoop aan hun voorsprong. En die gaven zij in de rest van de wedstrijd niet meer weg. De thuisploeg deed haar stinkende best om er in de tweede helft nog iets van te maken, maar struikelde over de eigen ijver. Het ging te gehaast en te onzorgvuldig om het de gasten moeilijk te maken.

FC Groningen kon de eerste helft op haar conto schrijven. Dankzij een flinke portie onrust in balbezit, onderlinge misverstanden en het niet nakomen van afspraken bij de thuisploeg waren de Groningers in het eerste bedrijf de bovenliggende partij. Groningen speelde het spel dominant en de thuisploeg liep er steeds achteraan. Tekenend voor de eerste helft was het geringe aantal kansen, aan beide zijden.

Nadat Remco Balk namens FC Groningen in de 30e minuut zijn vizier niet op scherp had staan, was Mark Pabai twee minuten later de schlemiel, die de bal tegen zijn arm aangeschoten kreeg. Hands, oordeelde arbiter van Griensven en wees naar de stip. Sam Crowther verzilverde de strafschop. Doelman Joey Houweling zat in de goede hoek, raakte de bal nog maar moest toch vissen.

Na een goed gesprek in de kleedkamer speelde de thuisploeg een hele andere tweede helft. Nu wel met pit, en met meer overleg. Maar onvoldoende om de wedstrijd te doen kantelen, ondanks de aanvallende wissels in de laatste fase van de wedstrijd.

Trainer Wijnands, in de nababbel:"De teleurstelling is groot, want we hebben niet kunnen afdwingen wat we graag wilden, namelijk de aansluiting en misschien wel de overwinning. We waren niet goed genoeg vandaag. Het mocht helaas niet zo zijn. Aan de andere kant: als je je niveau niet haalt, dan verdien je het ook niet". 

FC Utrecht O19 - FC Groningen O19 0-1
32. 0-1 Sam Crowther (p)

FC Utrecht O19
Joey Houweling, Denso Kasius (58. Niciano Omzigtig), Rick Meissen, Mark Pabai, Djevencio van der Kust, Jari Guldner (46. Stijn Schilder), Jayden Macnack (82. Dino  Janssen), Dragos Albu, Rivillinio Neslo (82. Yassine Tekfaoui), Dereck Darkwa, Yassin Nasser (58. Zep Swijghuisen).


Komende woensdag (26 september) is er een midweeks programma. FC Utrecht O19 reist dan af naar Rotterdam om tegen Feyenoord O19 aan te treden. Volgende week zaterdag (29 september) staat de thuiswedstrijd tegen NAC Breda O19 op de rol.