Jong FC Utrecht wint vanavond de eerste wedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie op Sportcomplex Zoudenbalch tegen Jong PSV. Het duel op vrijdagavond eindigt in een 3-2 overwinning op de Eindhovenaren. Na afloop sprak FCUtrecht.nl met trainer/coach Robin Pronk.

“Dit is 180 graden omgekeerd”, begint Pronk zijn nabeschouwing. “Ik denk dat we een hele leuke wedstrijd hebben gezien van beide kanten. PSV had kwaliteit op het veld, maar als ik zie wat wij daar tegenover hebben gezet en hoe wij gespeeld hebben in fases van deze wedstrijd dan is dat uitstekend.”
 
Ook Robin Pronk is blij dat deze wedstrijd kon worden gespeeld op Sportcomplex Zoudenbalch. “Als je daarnaar kijkt is dit eigenlijk een historische avond. Eerste officiële wedstrijd op Zoudenbalch en ook nog omgezet in een mooie overwinning. We hebben daarin wellicht wel historie geschreven. Ik denk dat de hele organisatie om dit te bewerkstelligen een compliment verdient. De wedstrijden op Zoudenbalch moeten eigenlijk dit seizoen uit kunnen draaien tot een leuke vrijdagavond voor mensen die FC Utrecht en in het bijzonder top jeugdvoetbal een warm hart toe dragen.”
 
Of dit de beste wedstrijd was tot nu toe? Daar twijfelt Pronk nog over. “In zijn totaliteit wel. Je wint de wedstrijd en maakt drie uitstekende goals. Maar ook de wedstrijden hiervoor tegen NEC en Telstar hebben we ook een heleboel goeie dingen gedaan en zijn we dichtbij een punt geweest. Als het vanavond bij een punt was gebleven had ik hetzelfde aangegeven tegen de jongens. Dat ik trots op ze ben hoe wij in fases deze wedstrijd gespeeld hebben.”