Het lukte de beloftenploeg van FC Utrecht vanavond (vrijdag) niet een resultaat te boeken in Flevoland. Er werd door de Utrechters met 3-1 verloren van Almere City FC. FCUtrecht.nl zocht trainer/coach Robin Pronk van het talententeam uit de Domstad na de wedstrijd op in de catacomben van het Yanmar Stadion voor een nabeschouwing.

“Na de rust kwam de wedstrijd in balans”, vertelde Pronk net buiten de kleedkamer van zijn team. “Dan moet je de mazzel hebben dat je er eentje in rommelt. Nou, en die mazzel hadden we”, aldus de oefenmeester, die Nick Venema na een uur spelen de 2-1 zag maken; de aansluiting was gevonden.

Dat het na een uur spelen 2-0 voor de Almeerders stond, was dik verdiend zo vond de trainer van de Domstedelingen. “Je moet de marge binnen de perken houden. Zij legden er in het eerste uur heel veel energie in, maar dat zakte daarna wat weg.”

Pronk bracht onder anderen Mohamed Mallahi in de ploeg. “Hij zorgde voor dreiging. Vandaag waren de jonkies de beste spelers van de ploeg. Dan noem ik ook een Rayan El Azrak en een Gabriël Culhaci. Ik heb van hen echt genoten.”

Jong FC Utrecht knokte zich knap terug in de wedstrijd. Maar ja, daar koop je niets voor als er aan het einde van de rit 3-1 op het scorebord staat. “Uiteindelijk verlies je hem wel. Maar over het laatste half uur ben ik zeker tevreden. We hebben een goede selectie en een heel zware reeks wedstrijden gehad. Over de ontwikkeling en progressie zijn we niet ontevreden. Maar er moet ook het besef zijn: dit is profvoetbal, elke wedstrijd vereist volle focus en je moet er altijd klaar voor zijn.”