Een primeurtje vanavond aan de Koningsweg in Utrecht: voor het eerst wordt er Keuken Kampioen Divisie-voetbal gespeeld op Sportcomplex Zoudenbalch. Op de accommodatie die deze zomer flink onder handen werd genomen begint om 20.00 uur de wedstrijd Jong FC Utrecht - Jong PSV.

Na drie speeldagen in de Keuken Kampioen Divisie sluit Jong FC Utrecht de rij. De beloftenploeg uit de Domstad kreeg het tijdens de eerste speeldag niet gebolwerkt in Deventer tegen Go Ahead Eagles; de ploeg die nu solo aan kop gaat van de competitie. Daarna volgde een uitermate ongelukkige nederlaag tegen titelkandidaat NEC (1-2) en een verliesbeurt in Velsen-Zuid, waar Telstar in het laatste kwartier van de partij het verschil maakte: 2-0.

Geduld
“We moeten geduldig blijven”, zei trainer/coach Robin Pronk van de Utrechtse beloftenploeg na afloop van de partij in Noord-Holland in de catacomben van het Rabobank IJmond Stadion. “Blijven trainen. We zijn op dit moment voor elke tegenstander een gewilde prooi. De vraag is nu: wie gaat zich dit niveau eigen maken, en wie niet?”

Eens geen derby voor Jong PSV
Voor het Jong PSV van Dennis Haar betekent het uitduel met Jong FC Utrecht de eerste niet-derby van het seizoen. De ploeg uit Eindhoven speelde deze jaargang achtereenvolgens tegen FC Eindhoven (2-1 winst), TOP Oss (4-1 verlies) en Helmond Sport. Tegen de ploeg van Robby Alflen werd het vorige week op De Herdgang 1-1.

Tickets verkrijgbaar bij de kassa
Kaarten voor Jong FC Utrecht - Jong PSV kosten 5 euro per stuk. Seizoenkaarthouders krijgen 50 procent korting. Tickets zijn verkrijgbaar vanaf 19.00 uur bij de kassa-unit op Sportcomplex Zoudenbalch. Voor wie niet van de partij is: flitsen van het duel komen voorbij in het schakelprogramma over de Keuken Kampioen Divisie dat FOX uitzendt. Via Twitter doet FC Utrecht bovendien live verslag van de partij.