Onder prachtige weersomstandigheden, maar met een kwartier vertraging door een absente scheidsrechter werd er afgetrapt in Eindhoven. Direct was het FC Utrecht dat binnen 5 minuten een tweetal grote kansen kreeg en miste. Een voorsprong had men moeten nemen.

Veel druk op de Eindhovense achterhoede bleek een goed middel want de thuisploeg wist zich niet onder de druk uit te spelen. Keeper Kay Notenboom had weinig te doen. Toch was het PSV dat via een ingooi en een mooie diepe pass de 1-0 op het scorebord bracht. Koel afgemaakt.

FC Utrecht was uit het lood geslagen en het duurde te lang eer de Domstedelingen het spel weer wat onder controle kregen. Te grote ruimten, te weinig samenwerking betekende dat PSV de eerste helft te simpel kon uitspelen. Zonder zelf echte kansen te krijgen. PSV stond veelvuldig buitenspel, maar dat gaf wel aan dat er werk aan de winkel was voor FC Utrecht.

De tweede helft begon zoals de eerste helft. FC Utrecht ‘stond’ veel beter en maakte een ontwikkeling door in de wedstrijd. Dat werd beloond met kansen voor FC Utrecht en het was Jesse van de Haar die de verdiende 1-1 op het scorebord bracht na kansen voor hemzelf en Nazjir Held. Nog niet bekomen van de blijdschap en het was wederom vanuit een ingooi met daarna door een prachtige aanval van PSV, 2-1.

Utrecht kon weer opnieuw beginnen en dat deed het. De 2-2 was een mooie aanval met de ingevallen Elvic Jager als eindstation. De jacht op de overwinning kon beginnen.

De wedstrijd kon wel beide kanten op. Spanning was er volop en het duel werd grimmiger. De prima leidende scheidsrechter had zijn handen vol. Kansen waren er ook met een heel grote voor PSV, die door Kay Notenboom met een mooie redding tot corner werd verwerkt. Utrecht kwam met de schrik vrij.

Een aanval van PSV met te gretige Utrechters die in de haast te snel een aanval op de bal deden werd onreglementair gestuit door David Easmon. Ten onterechte werd Massien Ghaddari als dader aangewezen en ging met 2 gele kaarten, dus rood van het veld. Verdrietig verliet Ghaddarri het veld.

Een minuut daarna was het ook nog eens Elvic Jager die een speler licht toucheerde in het strafschopgebied en dat betekende een penalty. 3-2. Gemakkelijk gegeven riepen de Utrecht-fans. Terecht zeiden de Eindhovenaren. Feit: er was contact tussen beide spelers.

Met alle macht ging FC Utrecht voor de derde keer zich trachten in te vechten. Quinn Dunbas verving Ralph van Hunnik en even daardoor was Luka Krakau de moegestreden Nordin Bukala komen vervangen.

Een grote kopkans daarna met 10 strijdende Utrechters ging helaas voorlangs en het was PSV dat in een spannende en gelijkwaardige wedstrijd de overwinning over de streep trok. Felicitaties aan PSV zijn op zijn plek.

De wedstrijd tegen een topclub als PSV betekent een andere benodigde weerbaarheid en druk. Daarin ligt een grote winst te boeken als het gaat om juiste keuzes te maken als ploeg aan de bal. Maar ook het continue blijven afstemmen van de omschakeling als de bal verloren is verdient de aandacht.

Op naar de eerste thuiswedstrijd volgende week tegen FC Twente om 12.00 uur. Het kijken naar deze 20 spelers is een aanrader.