Een slap begin is O17 opgebroken in de rest van de thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam. Een prima tweede helft was niet genoeg om de voor rust opgelopen 0-2 achterstand te repareren. Zo'n vijf minuten voor het einde van de wedstrijd was er een grote kans op de aansluiting en dus nog kans op een goed resultaat in de slotfase, maar Özcan Yasar miste de door de zwakke arbitrage toegekende strafschop. 

Utrecht begon dus niet goed aan de wedstrijd, Sparta was feller en won de meeste duels. Met name de Utrecht voorwaartsen aan beide flanken leden veel balverlies door te lang met de bal te lopen. Het leverde Sparta na 13 minuten een verdiende voorsprong op, toen een op het eerste gezicht houdbare vrije trap over de muur achter Utrecht keeper Ahmed Azmi belandde.  Een goed resultaat werd daarna verder bemoeilijkt, doordat aanvoerder Jens Guiting na 30 minuten een tweede gele kaart kreeg gepresenteerd voor een onschuldige aangeschoten handsbal. Sparta profiteerde meteen van de nog niet goed staande organisatie bij Utrecht om de 0-2 binnen te schieten.

Trainer Rudy Jansen sprak zijn ploeg tijdens de rust in duidelijke bewoordingen aan op het vertoonde in de eerste helft. Dat moest duidelijk beter. Met tien man lieten de Utrechters daarna zien deze boodschap begrepen te hebben. Met strijd, passie, lef en een moordend tempo werden de Rotterdammers de gehele tweede helft teruggedrongen.Tot de gemiste strafschop bleef de ploeg hoop houden op een goed resultaat, maar de Utrechters waren niet echt gelukkig in de afronding. "Als je alleen de tweede helft hebt gezien, dan moet je concluderen dat we toen prima hebben gespeeld. Maar, ik weet 't een cliché, een wedstrijd gaat over twee helften en de eerste helft was dus niet goed. Hopelijk kunnen we volgende week in Volendam het vertoonde spel na rust wel over de volle 80 minuten brengen, want dat staat garant voor een goed resultaat", aldus Jansen na afloop bij het napraatje.

Scoreverloop:
"13  0-1  Sparta
"33  0-2  Sparta

Opstelling FC Utrecht O17:  Ahmed Azmi, Valentijn Beck, Nathan Holder, Jens Guiting, Sam Tel, Jaden Airewele, Fabio Hendriksen ("55 Kiet Scholten), Yuya Ikeshita, Özcan Yasar, Oussam Alou ("65 Juruël Bernadina), Ibrahim El Kadiri.