FC Utrecht O19 werkte gisteren (26-9) een midweekse wedstrijd af tegen de jongelingen van Feyenoord O19. De rust- en eindstand was 3-0 voor de Rotterdammers, en dan zou de lezer van dit artikel de conclusie kunnen trekken dat de Utrechters onmachtig waren de punten binnen te slepen. Niets was minder waar.

In de beginfase van de eerste helft, tot het eerste doelpunt van Feyenoord, speelde Utrecht goed voetbal. Het zette druk op de tegenstander en die wist daar bij vlagen geen raad mee. Tot echt gevaarlijke situaties voor het doel van Feyenoord's Jordie van Leeuwen leidde het overigens niet, maar toch. Dan de 20e minuut, waarin assistent-scheidsrechter van Bergen volgens het Utrechtse kamp buitenspel over het hoofd zag. Hierdoor kon Crysencio Summerville vrij op doelman Joey Houweling af gaan. In de uiterste reddingspoging van de doelman ging Summerville maar al te graag naar het gras. Geel voor de doelman en een penalty voor de thuisploeg.

Trainer Robert Wijnands, na afloop over deze situatie:"Wij waren in die fase van de wedstrijd gewoon beter, maar door zoiets knullig sta je ineens op achterstand." 

En de rampspoed ging nog even door. Nog voor rust vond Feyenoord nog 2 keer het net. De 2-0 viel kort na het eerste doelpunt. Een diepe bal vanaf links werd niet goed beoordeeld en doelman Houweling bleef staan. Zo was hij een gemakkelijke prooi voor Marouan Azarkan, die daarmee zijn tweede doelpunt van de avond liet noteren. 

En om het compleet te maken viel in de 37e minuut de 3-0, nadat Mehdi Lehaire op het middenveld gemakkelijk van de bal af werd gelopen en Feyenoord razendsnel overnam. Een cadeautje, dat Cheik Toure met plezier in ontvangst nam en uitpakte.

Wat zeg je dan in de rust, als trainer? "Ja, goed. Je benoemt dan de punten waarop het niet goed ging, natuurlijk, maar tegelijk óók de zaken die wél goed gingen. Want die waren er volop. Ik denk dan bijvoorbeeld aan de fase waarin wij het Feyenoord behoorlijk lastig hebben gemaakt. Desondanks sta je wel met 3-0 achter".

In het tweede bedrijf pakte de Utrechtse ploeg het goede voetbal weer op. Gescoord werd er echter niet meer. Feyenoord leunde op haar voorsprong en gaf weinig weg. Net als de Utrechters, trouwens. In dat verband kan je zeggen dat de beide ploegen aan elkaar gewaagd waren. Dan zijn de 3 doelpunten tegen extra zuur, of niet trainer Wijnands?

"Ja, dat klopt. Als je kijkt naar de manier waarop ze vallen dan kan je dat wel zo stellen. De in de eerste helft weggegeven 3 goals breken ons op. Ik vond beide ploegen goed aan elkaar gewaagd. Ons spel was, zeker ook in de 2e helft, goed. Maar niet goed genoeg om Feyenoord stuk te spelen."

Feyenoord O19 - FC Utrecht O19 3-0
20. 1-0 Marouan Azarkan (p)
27. 2-0 Marouan Azarkan
37. 3-0 Cheik Toure

FC Utrecht O19
Joey Houweling, Niciano Omzigtig, Rick Meissen, Mark Pabai, Djevencio van der Kust (75. Reda Akmum), Jayden Macnack (80. Jari Guldner), Rivillinio Neslo (75. Yassine Tekfaoui), Dragos Albu, Dereck Darkwa (60. Zep Swijghuisen), Mehdi Lehaire, Yassin Nasser (60. Ibrahim el Kadiri)