FC Utrecht en Ajax hebben vanwege aanhoudend noodweer de vriendschappelijke wedstrijd waaraan ze vanmorgen (woensdag) in Amsterdam begonnen, niet kunnen afmaken. Na 20 speelminuten besloot scheidsrechter Richard Martens de partij stil te leggen vanwege noodweer. Nadat dat weer aanhield, werd even later de knoop doorgehakt: de teams vervolgden de partij niet meer.

FC Utrecht schoot in Amsterdam uit de startblokken. Op één van de velden van jeugd- en trainingsaccommodatie De Toekomst was het binnen een minuut al bijna raak. Na een vlotte aanval over rechts kwam de bal bij Lukas Görtler, wiens schot de paal trof.

In de stromende regen kwamen er daarna ook nog kansen voor Cyriel Dessers, Oussama Tannane en Mark van der Maarel. Steeds bleek Ajax-doelman Kostas Lamprou een sta-in-de-weg. Uit een spaarzame Ajax-aanval ontstond het enige minuut van de partij die uiteindelijk 25 minuten zou duren. De Braziliaan David Neres schoot de bal diagonaal binnen.

Ajax - FC Utrecht 1-0, gestaakt en vervolgens afgelast na 25 minuten
9. David Neres 1-0

Gele kaarten: geen.

Scheidsrechter: Richard Martens.

Toeschouwers: 0.

Opstelling Ajax:
Kostas Lamprou; Luis Orejuela, Dean Solomon, Boy Kemper, Navajo Bakboord; Sebastian Pasquali, Teun Bijleveld, David Neres; Zakaria Labyad, Danilo Pereira, Leo Thetani.

Opstelling FC Utrecht:
David Jensen; Odysseus Velanas, Emil Bergström, Willem Janssen, Mark van der Maarel; Nicolas Gavory, Othmane Boussaid, Lukas Görtler; Oussama Tannane, Simon Makienok, Cyriel Dessers.