Als eerste Eredivisieclub van Nederland heeft FC Utrecht vandaag een eigen Podcast gelanceerd: de FC Utrecht Podcast. In de tweewekelijkse rubriek komen vanaf nu kopstukken aan het woord die een nauwe band hebben met FC Utrecht. In de eerste aflevering is Directeur Voetbalzaken Jordy Zuidam te gast.

Een Podcast is, simpel gezegd, een radio-uitzending die je op afroep kunt beluisteren. Een Podcast is gratis te downloaden. “Wij zijn ervan overtuigd dat een Podcast een uitstekende toevoeging is op het reeds bestaande contentpakket dat we aanbieden”, aldus Content Coördinator Dick Teunen van FC Utrecht. “Bij ons staat de Podcast voor diepgang. Blijft het op Twitter bij een paar honderd tekens, op Facebook bij enkele regels, op FCUtrecht.nl tot enkele honderden woorden en in de meeste video’s die we publiceren bij een minuut of twee, drie; de Podcast is er om veel verder op de materie in te gaan. Dat willen we doen met personen die onderdeel uitmaken van FC Utrecht, ofwel de club vanuit een bepaalde hoedanigheid nauwgezet volgen.”

Als eerste Podcast-gast schoof Jordy Zuidam aan bij interviewer Corné in ’t Hout. Zuidam, Directeur Voetbalzaken van FC Utrecht, ging uitgebreid in op de zomerse transferwindow waarin de club uit de Domstad onder meer de allerlaatste transfer van de markt voltooide; het nam Jean-Christophe Bahebeck over van Paris Saint-Germain.

Aflevering 1 van de FC Utrecht Podcast is te beluisteren via SoundCloud en verschijnt binnenkort ook in de Podcast-app van Apple én op Spotify. Beluister aflevering 1 nu: