FC Utrecht stond na afloop van de eerste competitiewedstrijd met lege handen, maar toch overheerste een positief gevoel. Ajax was dan wel de ploeg met het meeste balbezit. Utrecht stond echter goed georganiseerd en compact. In de omschakeling kreeg Utrecht de nodige mogelijkheden, maar speelde die niet goed uit. De grootste kans was er voor spits Özcan Yasar maar hij wist Ajax doelman Harm Dieker niet te verschalken. Hoewel Ajax voor rust ook een aantal kansen kreeg, vielen er in de eerste helft mede dankzij enkele goede reddingen van Utrecht keeper Ahmed Azmi geen doelpunten.

De vraag was in hoeverre Utrecht voor rust te veel met haar krachten had gesmeten, maar de ploeg bleef ook in het tweede bedrijf keurig overeind. Tot zo'n kwartier voor tijd, Utrecht leed op het middenveld slordig balverlies en Ajax profiteerde: 1-0. In de slotfase probeerde Utrecht de gelijkmaker te forceren, maar Ajax counterde in blessuretijd naar de 2-0 einduitslag. Trainer Rudy Jansen was na afloop reëel: "Ajax heeft uiteindelijk verdiend gewonnen, maar we waren dicht bij minimaal een punt. Ten opzichte van vorige week hebben we laten zien dat we veel beter kunnen. Ik moet de jongens complimenteren voor hun enorme werklust. Zo willen we Utrecht zien en op die manier kunnen we veel vertrouwen hebben in de toekomst".
Volgende week speelt O17 in Alphen oefenwedstrijd tegen de plaatselijke 'Boys', waarna op 15 september voor de tweede competitiewedstrijd Sparta Rotterdam O17 te gast is op Zoudenbalch.

Scoreverloop:
"63  1-0 Dillon Hoogewerf
"80  2-0 Dillon Hoogewerf 

Opstelling FC Utrecht O17: Ahmed Azmi, Valentijn Beck ("71 Hemn Ali), Rick Meissen, Jens Guiting, Sam Tel, Jaden Airewele, Fabio Hendriksen, Yuya Ikeshita, Özcan Yasar ("66 Thomas Kamstra), Oussama Alou ("74 Onur Demir), Ibrahim El Kadiri.