Doelman Maarten Paes van FC Utrecht behoort tot de voorselectie van Jong Oranje voor de komende EK-kwalificatiewedstrijden tegen Jong Letland en Jong Oekraïne. Paes, die onlangs nog speelde met Oranje Onder 20, is één van de 26 spelers die op de door bondscoach Erwin van de Looi samengestelde lijst staat.

Keuzeheer Van de Looi maakt zich met zijn ploeg op voor een uitpartij tegen de Letten (vrijdag 12 oktober) en een thuiswedstrijd tegen het team uit Oekraïne (dinsdag 16 oktober).

Op vrijdag 5 oktober wordt de definitieve selectie van Jong Oranje bekendgemaakt.  

Voorlopige selectie Jong Oranje:
Indy Groothuizen (ADO Den Haag), Carel Eiting (Ajax), Kaj Sierhuis (Ajax), Perr Schuurs (Ajax), Oussama Idrissi (AZ), Guus Til (AZ), Teun Koopmeiners (AZ), Thomas Ouwejan (AZ), Rick van Drongelen (Hamburger SV, Duitsland), Javairo Dilrosun (Hertha BSC, Duitsland), Juninho Bacuna (Huddersfield Town, Engeland), Maarten Paes (FC Utrecht), Ferdi Kadioglu (Fenerbahçe), Jeremiah St. Juste (Feyenoord), Tyrell Malacia (Feyenoord), Kevin Diks (Fiorentina, Italië), Richairo Zivkovic (KV Oostende, België), Bart Ramselaar (PSV), Denzel Dumfries (PSV), Donyell Malen (PSV), Yanick van Osch (PSV), Michel Vlap (sc Heerenveen), Sam Lammers (sc Heerenveen), Sherel Floranus (sc Heerenveen), Justin Hoogma (TSG 1899 Hoffenheim, Duitsland), Jay-Roy Grot (VVV-Venlo).