Jong FC Utrecht speelde vandaag in Stadion Galgenwaard tegen de koploper van de Keuken Kampioen Divisie, SC Cambuur. De Friezen en de Domstedelingen komen niet verder dan een 0-0 gelijkspel en delen de punten.
 
Eye of the Tiger klinkt uit de speakers van Stadion Galgenwaard. De elftallen van Jong FC Utrecht en SC Cambuur betreden het natte veld. Het ‘klein beetje regen’ is vlak voor de aftrap veranderd in een heuse stortbui met lichte onweer. De omstandigheden waren niet best maar de beide ploegen beginnen aan het duel.
 
Overwinning
Het scheelt niks of Jong FC Utrecht gaat er met de overwinning vandoor. In de slotfase van de wedstrijd komt er een voorzet vanaf rechts die in de kluts terechtkomt bij Sylla Sow. De ingevallen aanvaller twijfelt geen moment en kopt bal richting het doel van Xavier Mous. Het aanwezig publiek staat al bijna op voor het applaus, maar de kopbal eindigt helaas op het dak van het doel.
 
Verdediging
Het team van trainer/coach Robin Pronk speelt de eerste helft compact en weerhoudt de koploper van het scoren. De Domstedelingen creëren zelf ook een aantal kansen, maar tot scoren komt Jong FC Utrecht niet. Het valt meteen al op dat de koploper niet zomaar de drie punten mee naar Friesland gaat nemen.
 
Grootste kans SC Cambuur
Het team van hoofdtrainer René Hake creëert weinig kansen, toch komt SC Cambuur eenmaal erg dichtbij de openingstreffer in deze wedstrijd. Justin Mathieu besluit om in de 33e minuut van de wedstrijd uit te halen op het doel van Thijmen Nijhuis. Waar de doelman eerdere pogingen nog weet weg te boksen staat Nijhuis nu kansloos tegenover het schot van Mathieu. Gelukkig eindigt zijn afstandsschot op het aluminium.
 
MVV
Jong FC Utrecht mag op maandag 1 oktober weer aantreden in Stadion Galgenwaard. Dan neemt de ploeg van trainer/coach Robin Pronk het op tegen MVV Maastricht. De Limburgers wonnen vandaag met 2-1 van FC Dordrecht.
 
Jong FC Utrecht – SC Cambuur 0-0 (0-0)
 
Gele kaarten: Junior van der Velden (Jong FC Utrecht), Mathias Schils (SC Cambuur), Tim Brinkman (Jong FC Utrecht), Emmanuel Mbende (SC Cambuur)

Toeschouwers: 473
 
Scheidsrechter: Jasper Vergroote
 
Opstelling Jong FC Utrecht:
Thijmen Nijhuis; Sylian Mokono (78. Redouan El Yaakoubi), Rick van der Meer, Junior van der Velden, Gabriel Culhaci; Tim Brinkman, Rayan El Azrak, Odysseus Velanas; Mohamed Mallahi (76. Jonas Arweiler), Jeredy Hilterman, Mitchell van Rooijen (45. Sylla Sow)
 
 
Opstelling SC Cambuur:
Xavier Mous; Sai van Wermeskerken, Emmanuel Mbende, Robbert Schilder, David Sambissa; Mathias Schils (80. Issa Kallon), Kevin Schindler (63. Robin Maulun), Andrejs Ciganiks, Justin Mathieu; Karim Rossi (63. Nigel Robertha), Kevin van Kippersluis