Met een 20-tal fitte spelers werd koers gezet richting Amsterdam. Na de zege op AZ werd er met vertrouwen uitgekeken naar de ontmoeting met de hoofdstedelingen.

Eerlijkheid gebiedt te zeggen dat Ajax de betere van het spel had in de eerste helft. Met wijkende contra middenvelders, opkomende backs en naar binnenkomende Buitenspelers was Ajax dominanter dan FC Utrecht. Het spel van Ajax was mooi om te zien, echter het leidde niet tot veel kansen. Toch was de 3-1 ruststand een gevolg van 2 benutte Corners en een penalty aan Ajax-kant en een ingooi van FC Utrecht zijnde een gevolg van een mooie voorzet van Elvic op David.

Met Nordin Bukala op het middenveld erbij en daardoor 3 Positiewisselingen bij FC Utrecht werd de 2e helft aangevangen. Ook de bijpassende nieuwe strategie pakte geweldig uit. Ajax had er geen antwoord op behalve 1 back hogerop te zetten wat niet de oplossing bleek.

Nadat Elvic de 3-2 maakte na mooi voorbereidend werk van Alvaro was het ook Elvic die de 3-3 aantekende. Verdiend was het zeker. Ver in blessuretijd was het Milan met een prachtige actie de de 3-4 op het bord wist te zetten en zijn invalbeurt prachtig inkleurde. Na wel heel lang doorspelen Was het Ajax wat haar 2e kans van de 2e helft verzilverde en toch de 4-4 tot eindstand wist te promoveren. Een geweldige inhaalrace van FC Utrecht was ten einde.

Al met al een spannende, snelle en vermakelijke wedstrijd van beide zijden. De eerste helft was voor Ajax. De tweede voor FC Utrecht dat zich beter moest wapenen tegen de Corners in de eerste helft van Ajax. Zonde dat hierdoor geen winst behaald werd. Wel bleek deze wedstrijd erg leerzaam.

Aanstaande dinsdag wacht de oefenwedstrijd tegen VVIJ o15-1 waarna de uitwedstrijd tegen nummer 1 Feyenoord op her programma staat. Winst voor de Domstedelingen betekent de overname van de koppositie. Een mooi streven en we gaan zien wat de komende week zal brengen.