Het werd geen makkelijke wedstrijd voor de mannen van hoofdcoach FC Utrecht. Lang bleef het 0-0 tot 20 minuten voor tijd Urby Emanuelson de score opent. Ruim vijf minuten later zorgt Andrija Novakovich ervoor dat de eindstand op het scorebord komt te staan: 1-1.
 
Het fluitsignaal klinkt. De wedstrijd tussen Fortuna Sittard en FC Utrecht in het Fortuna Sittard Stadion is begonnen. Meteen weet FC Utrecht wat het kan verwachten van de Limburgers. Andrija Novakovich lost al in de derde minuut een schot op goal, de bal belandt in het zijnet. De Fortunezen beginnen fel aan de wedstrijd.
 
Amerikaanse Serviër
Het grootste gevaar van Fortuna Sittard komt vanavond van Andrija Novakovich. De spits houdt de defensie van de Domstedelingen continu bezig. Een schot al vroeg in de wedstrijd, kopballen en lobjes. David Jensen moet meermaals in actie komen om Novakovich van het scoren af te houden. In de 74e minuut lukt het de doelman helaas niet. In de kluts komt de bal bij de Amerikaanse voetballer van Servische afkomst. Die twijfelt niet en schiet de bal over de liggende David Jensen. 1-1.
 
Counters
FC Utrecht mist vandaag scherpte. Kansen genoeg voor de Domstedelingen, maar tot scoren komen ze helaas niet. De Limburgers zijn daardoor erg gevaarlijk in de counter. Vanuit diverse omschakelingen stoomt Fortuna Sittard richting het doel van David Jensen. De snelheid van Lisandro Semedo wordt daarbij goed gebruikt.
 
Utrechts gevaar
Het gevaar vanuit FC Utrecht komt met name van linksbenige spelers. Eerst is het Leon Guwara die aan de rand van het Limburgse zestienmetergebied kiest om uit te halen. Het schot van de Duitser belandt keihard tegen de paal. Vervolgens stoomt Guwara nogmaals op, bereikt hij de achterlijn en legt hij de bal voor. Die pass komt terecht bij het chocoladebeen van de linksbenige Urby Emanuelson. De middenvelder schiet richting het doel van Alexei Koselev en scoort de enige Utrechtse treffer op deze avond.
 
Debutant
Na het gelijkspel tegen promovendus Fortuna Sittard wacht in volgende speelronde de thuiswedstrijd tegen Eredivisiedebutant FC Emmen. Op 16 september wordt er om 14:30 afgetrapt in Stadion Galgenwaard.  

Fortuna Sittard – FC Utrecht 1-1 (0-0)
68. Urby Emanuelson 0-1
74. Andrija Novakovich 1-1
 
Gele kaarten: Wessel Dammers (Fortuna Sittard), Branislav Ninaj (Fortuna Sittard)
 
Scheidsrechter: Rob Dieperink
 
Opstelling Fortuna Sittard:
Alexei Koselev, Marco Ospitalieri, Wessel Dammers, Kai Heerings (74. Jose Rodriquez), Branislav Ninaj, Alessandro Ciranni; Jorrit Smeets, Mark Diemers (84. Lars Hutten), Ahmed el Massaoudi (74. Amadou Ciss); Lisandro Semedo, Andrija Novakovich.  
 
Opstelling FC Utrecht:
David Jensen; Sean Klaiber, Willem Janssen, Timo Letschert (74. Emil Bergström), Leon Guwara; Urby Emanuelson, Joris van Overeem, Nicolas Gavory, Simon Gustafson (84. Simon Makienok); Gyrano Kerk (63. Oussama Tannane), Sander van de Streek