Oud-spelers van FC Utrecht. Je komt ze, zeker als je een béétje goed zoekt, overal ter wereld tegen. In de rubriek FC Utrecht Worldwide zoomen we elke week in op enkele voormalige FC Utrecht-spelers en hoe het hen nu vergaat. Vandaag: topvorm bij Mark Diemers, een sportief pak slaag voor het FC Basel van Ricky van Wolfswinkel en voetbalkoorts in Bunschoten-Spakenburg.

“Ik had het gevoel dat ze me koste wat kost wilden hebben. Ze zien een belangrijke rol voor me weggelegd in het elftal en ik kan mijn favoriete positie als nummer tien (aanvallende middenvelder, red.) krijgen. Het gevoel was heel goed.” Deze quote is van Mark Diemers, en hij heeft het hier over Fortuna Sittard; de club die hem deze zomer overnam van De Graafschap.

En wat denk je? Dik drie maanden later maken de statistieken duidelijk waarom ze in Sittard zo happig waren op het contracteren van de oud-speler van FC Utrecht. Diemers is op dit moment namelijk Koning van de Assist in de Eredivisie; vier doelpunten bereidde hij deze jaargang al voor bij de promovendus. Diemers deelt de koppositie met Sam Larsson van Feyenoord, dat wel. Maar dat mag de vreugde voor de offensief ingestelde middenvelder vast niet drukken. Diemers gedijt goed, daar in het Limburgse land.

Zeven: níet het geluksgetal van Van Wolfswinkel’s FC Basel
Wat een enorme tik kreeg FC Basel afgelopen weekend in Zwitserland. Daar, bij de kraker tegen regerend landskampioen Young Boys, kreeg de ploeg van Ricky van Wolfswinkel er liefst zeven (!) om de oren: 7-1 voor de geel-zwarten werd het. Young Boys, dat alle zeven partijen die het deze jaargang in de Zwitserse Super League speelde al in winst omzette, had geen kind aan FC Basel. Er was er eigenlijk maar één die zich nog enigszins aan de malaise kon onttrekken. Dat was – inderdaad – Van Wolfswinkel. De spits scoorde de enige FC Basel-goal van de middag, namelijk. Maar echt vrolijk zal hij niet geweest zijn; FC Basel staat na zeven speeldagen op plek zeven, met op de teller slechts negen punten. Het gat met koploper Young Boys is nu al twaalf, en het verschil in doelsaldo al 25. Werk aan de winkel voor de ploeg van Van Wolfswinkel.

Het kriebelt in Bunschoten-Spakenburg
Ondertussen maken in Bunschoten-Spakenburg de spelers van De Blauwen en De Rooien zich op voor één van de twee Clashes van het Jaar: dé derby. Zaterdag ontvangt SV Spakenburg buurman IJsselmeervogels; een pot die altijd goed is voor duizenden toeschouwers en een strijd, zowel op het veld als buiten de lijnen, op het scherp van de snede. Bij SV Spakenburg is er in de persoon van Jasper Beekhuis een voetballer met een verleden bij FC Utrecht. Aan de kant van IJsselmeervogels is er een FC Utrecht-link bij de spelers Jaimy Schaap, Gévero Markiet, Yannick Cortie, Soufyan Moro, Maikel de Harder en assistent-trainer Pascal Bosschaart. Kortom: wat dat betreft hebben De Rooien de overhand. Voor het geval je de derby op televisie wil aanschouwen: SV Spakenburg – IJsselmeervogels wordt live uitgezonden op FOX Sports 1. Aftrap zaterdag: 15.00 uur.

Volgende week aflevering 15 van FC Utrecht Worldwide!