Oud-spelers van FC Utrecht. Je komt ze, zeker als je een béétje goed zoekt, overal ter wereld tegen. In de rubriek FC Utrecht Worldwide zoomen we elke week in op enkele voormalige FC Utrecht-spelers en hoe het hen nu vergaat. Vandaag: Tommy Oar strijkt opnieuw neer in de A-League, Sofyan Amrabat knokt voor een kans in Brugge, Chris David en Bilal Ould-Chikh hopen op een nieuwe club.

De Australische A-League is als een magneet voor Tommy Oar, zo lijkt het. De aanvaller is namelijk hard op weg, volgens Australische media dan toch zeker, om voor de derde keer in zijn loopbaan voor een club uit de hoogste divisie van Down Under te tekenen. Begon de aanvaller in 2008 bij Brisbane Roar, na een stint in Utrecht en Ipswich tekende hij in 2016 opnieuw voor die club. Wat volgde was een Cypriotisch avontuur, en naar het lijkt dus opnieuw een terugkeer naar Australië. Deze keer gaat de international vermoedelijk tekenen voor Central Coast Mariners, de club waar ook de snelste man ter wereld momenteel tot de selectie behoort: Usain Bolt.

De periode van Oar op Cyprus, waar hij APOEL Nicosia diende, is geen buitengewoon succesvolle gebleken voor de oud-speler van FC Utrecht. De Australische voetbalbond stond hem bij in de procedure die uiteindelijk leidde tot ontbinding van zijn contract in Nicosia. “Ik wil de staf en spelers van APOEL bedanken en wens hen al het beste toe in de toekomst. Ik wil ook Professional Footballers Australia (spelersvakbond, red.) bedanken voor hun steun in deze periode. Die steun was van onschatbare waarde.”

Amrabat knokt voor een kans
In Brugge draait het team van Club ondertussen als een tierelier. De blauw-zwarten gaan na zeven wedstrijden in de Jupiler Pro League aan kop; zes keer werd er gewonnen, één keer was er een remise. Voor Sofyan Amrabat is de klus zich in de ploeg te spelen derhalve des te groter. De onlangs van Feyenoord overgekomen international van Marokko, die zijn jeugdopleiding genoot bij FC Utrecht en in de Domstad ook doorbrak in het betaalde voetbal, moet het vooralsnog doen met invalbeurten. In de partijen tegen RSC Anderlecht (2-1 winst) en SV Zulte Waregem (5-2 zege) kwam hij ruim een kwartier voor tijd binnen de lijnen. Tegen KSC Lokeren waren er voor Amrabat geen speelminuten, en die gingen ook tegen Borussia Dortmund in de Champions League aan zijn neus voorbij. De concurrentie is groot, Amrabat weet wat hem te doen staat, daar in Brugge.

Mikken op een nieuw avontuur
Is het voor sommige oud-spelers van FC Utrecht de jacht op speelminuten die centraal staat, voor andere voetballers is het zaak eerst een club te vinden. De namen van Chris David en Bilal Ould-Chikh doken de voorbije periode regelmatig op in binnen- en buitenlandse media. David, zo viel te lezen, zou mikken op een contract in Engeland. Ould-Chikh kreeg, zo werd gemeld, een kans in Denemarken. Toch zijn beide voetballers nog zonder club op dit moment. Eén voordeel: als vrije speler kunnen ze zich ook nu de transfermarkt is gesloten nog aan een club verbinden. Wordt ongetwijfeld vervolgd!

Volgende week aflevering 14 van FC Utrecht Worldwide