FC Utrecht heeft zich ten koste van MVV Maastricht geplaatst voor de tweede ronde van de TOTO KNVB Beker. De ploeg van hoofdtrainer Dick Advocaat was met 2-0 te sterk voor de Limburgers. De spitsen Cyriel Dessers en Nick Venema namen de doelpuntenproductie voor hun rekening.

Iedereen mee naar voren. Tien spelers dus, op dat moment. Het is de derde minuut van de blessuretijd en MVV Maastricht krijgt een hoekschop. Ook keeper Luuk Koopmans komt mee richting de Utrechtse zestien, in de hoop de gelijkmaker te kunnen scoren namens de Limburgers, die net als FC Utrecht met nog tien spelers binnen de lijnen staan; Lukas Görtler en Joeri Schroijen hebben al een rode kaart gehad. De bal? Die wordt weggewerkt door de FC uit de Domstad. Nick Venema, de invaller, is er als de kippen bij. Hij is aan de bal, zet het op een lopen en gaat alleen op het verlaten MVV-doel af. In de laatste tellen van de partij bepaalt hij de eindstand op 2-0. FC Utrecht bekert verder, MVV is uitgeschakeld.

Opperste staat van paraatheid
Het gaat niet vanzelf, voor de Utrechters. Keuken Kampioen Divisie-ploeg MVV is vastberaden en wil maar één ding: stunten in Stadion Galgenwaard. Voortdurend is voor de Utrechters derhalve de hoogste staat van paraatheid vereist. De ploeg van de jarige hoofdtrainer Dick Advocaat houdt de boel achterin goed dicht, maar heeft in de eerste helft moeite tot goede kansen te komen.

Dessers breekt de ban
Vanaf de strafschopstip breken de Domstedelingen na een uur spelen de ban. Aanvaller Gyrano Kerk wordt ten val gebracht, arbiter Martin van den Kerkhof wijst gedecideerd naar de stip. Gedecideerd, dat is ook Cyriel Dessers. De spits pakt de bal, legt ‘m op de stip, wacht even op het fluitje van de arbiter en schiet het leer vervolgens in de hoek: 1-0.

Bloemen
Bloemen zijn er voor de wedstrijd voor Dick Advocaat. De hoofdtrainer krijgt het boeket ter ere van zijn 71ste verjaardag. Na afloop van de partij wordt Mark van der Maarel in het zonnetje gezet. De aanvoerder van de Utrechters speelt tegen de Sterrendragers zijn 250ste officiële wedstrijd namens FC Utrecht; een bijzondere mijlpaal.

Zaterdag loting
De loting voor de tweede ronde van de TOTO KNVB Beker is zaterdagavond rond de klok van 23.00 uur en is rechtstreeks te zien op FOX Sports. Er gaan die avond 32 clubs de zogeheten koker in, waaronder dus FC Utrecht.

Zondag: Eredivisievoetbal
Voor FC Utrecht is FC Groningen-uit de eerstvolgende opdracht. In het Hitachi Capital Mobility Stadion wordt zondag om 14.30 uur afgetrapt.

FC Utrecht - MVV Maastricht 2-0 (0-0)
61. Cyriel Dessers (strafschop) 1-0
90+4. Nick Venema 2-0

Gele kaarten: Mark van der Maarel, Nicolas Gavory (FC Utrecht), Ricardo Ippel, Shermaine Martina en Hawbir Moustafa (MVV Maastricht).

Rode kaarten: 82. Lukas Görtler (FC Utrecht), 84. Joeri Schroijen (MVV Maastricht).

Toeschouwers: 16.206.

Scheidsrechter: Martin van den Kerkhof.

Opstelling FC Utrecht:
David Jensen; Sean Klaiber, Emil Bergström, Timo Letschert, Mark van der Maarel (70. Nick Venema); Nicolas Gavory, Joris van Overeem, Simon Gustafson (73. Lukas Görtler); Gyrano Kerk, Cyriel Dessers, Leon Guwara.

Opstelling MVV Maastricht:
Luuk Koopmans; Hawbir Moustafa (79. Tuur Houben), Shermar Martina (85. Jerome Deom), Luc Mares, Maxime Gunst; Ricardo Ippel (88. Dimitri Lavalee), Pieter Nys, Shermaine Martina; Joeri Schroijen, Asumah Abubakar, Anthony van den Hurk.