FC Utrecht en hoofdcoach Jean-Paul de Jong beëindigen de samenwerking. De Jong nam afgelopen winter het stokje over van Erik ten Hag, die tussentijds naar Ajax vertrok. De huidige veldtrainers Marinus Dijkhuizen en Rick Kruys nemen de taken van De Jong tijdelijk waar.

Grootaandeelhouder Frans van Seumeren zegt in een toelichting: “Het vertrouwen van de spelersgroep was bij de aanstelling van Jean-Paul broos, maar we hebben toch besloten om hem een kans te geven. Hierbij speelde, naast de ongelukkige timing van de trainerswissel, de wederzijdse loyaliteit een belangrijke rol.”

Hij vervolgt: “Tijdens de evaluatie deze zomer bleek dat de chemie en communicatie met spelers en staf nog steeds niet optimaal was. Daarop werd door Jean-Paul de staf anders ingericht. Helaas heeft dit niet het gewenste resultaat gehad, de progressie is niet in lijn met onze sportieve ambities.”

Directeur Voetbalzaken van FC Utrecht, Jordy Zuidam, vult aan: “We hebben er met z’n allen de afgelopen tijd alles aan gedaan om een werkbare situatie te creëren. Het is voor iedereen een enorme teleurstelling dat het toch niet blijkt te werken. Uiteindelijk hebben Jean-Paul en de club in goed overleg besloten de samenwerking te beëindigen.”
De beslissing heeft de leiding van FC Utrecht met pijn in het hart genomen, vooral omdat iedereen bij FC Utrecht veel waardering heeft voor de persoon Jean-Paul de Jong, voor zijn enthousiasme en zijn clubliefde. FC Utrecht is hem hiervoor enorm dankbaar en wenst Jean-Paul veel succes toe in zijn verdere loopbaan.

Q&A

Q: Waarom is Jean-Paul de Jong na het vertrek van Erik ten Hag aangesteld?
A: Bij de aanstelling van Jean-Paul de Jong, als assistent van Erik ten Hag, is hem de positie van hoofdtrainer in het vooruitzicht gesteld. Toen Ten Hag vertrok heeft Jean-Paul de Jong als clubicoon het vertrouwen en de kans gekregen.

Q: Jullie hebben na het vertrek van Erik ten Hag wel naar andere trainers gekeken?
A: Dat klopt, in een dergelijke situatie kijk je altijd in de markt.

Q: Waarom hebben jullie aan het eind van vorig seizoen niet voor een nieuwe trainer gekozen?
A: We hebben geëvalueerd aan het einde van het seizoen. We hadden het vertrouwen dat met een nieuwe werkverdeling binnen de technische staf een verbetering zou optreden. Een belangrijk ontwikkelpunt voor Jean-Paul was zijn communicatie met spelers en staf. Helaas bleef dat stroef gaan en hebben we nu moeten concluderen dat er te weinig progressie is.

Q: Wie gaat Jean Paul opvolgen?
A: Tijdelijk Marinus Dijkhuizen en Rick Kruys. We gaan op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. De intentie is dat die er zo snel als mogelijk komt, maar we gaan wel zorgvuldig naar de juiste kandidaat zoeken. Marinus en Rick worden tijdelijk ondersteund door Jelle Goes, sinds begin dit jaar werkzaam bij FC Utrecht.

Q: Hebben jullie al iemand op het oog?
A: Nee, we gaan aan de slag en hebben nog geen gesprekken gevoerd.