FC Utrecht O19 heeft vanmiddag (zaterdag) verloren van NAC Breda O19. Op Sportcomplex Zoudenbalch bleken de Brabanders uitermate zuinig met hun kansen om te gaan: 1-2.
 
Ga eens op zoek naar een trainer om te horen hoe het voelt: niet goed te spelen en tóch met drie punten in de tas van het veld te stappen. Grote kans dat je uitkomt bij Willem Weijs, trainer van NAC O19.  
 
Vanmiddag, op sportcomplex Zoudenbalch, was het zo'n wedstrijd, waarin de thuisploeg onvoldoende werd beloonde voor het goede spel. Net als afgelopen woensdag in Rotterdam stond FC Utrecht O19 na afloop met lege handen. De opponent van vanmiddag, NAC Breda O19, toonde zich uiterst effectief in het omgaan met de weinige kansen die het creëerde. Daar stond een thuisploeg tegenover, FC Utrecht O19, en die kon maar niet profiteren van het matige Brabantse spel.
 
"NAC heeft 3 goede kansen gehad, waarvan er 2 benut werden. Wij hadden er een stuk of zes en scoren slechts één keer", zo reageerde trainer Robert Wijnands na afloop. "We hebben het op details laten liggen. Kijk bijvoorbeeld naar de 2e treffer van NAC. Daar ziet het er bij ons achterin niet goed uit. Dergelijke slordigheden moeten er uit."
 
Hij doelde op de onnodig weggegeven vrije trap in de tweede helft, op de punt van het strafschopgebied. Er was voorafgaand aan de wedstrijd nog zo op gehamerd in dit gebied geen vrije trappen weg te geven en juist dát gebeurt er. En hij doelde ook op de positie van Utrecht doelman Houweling op de lijn, en op de lauwe reactie van de Utrechtse verdedigers op de afvallende bal. NAC had er geen boodschap aan en profiteerde dankbaar.
 
Na met een 0-1 achterstand te zijn gaan rusten, sprak Wijnands zijn ploeg in de kleedkamer nog bemoedigend toe. Het ging in het eerste bedrijf immers niet vlekkeloos, maar er was nog steeds geen man over boord. De peptalk werd prima opgepikt, want 2 minuten na de hervatting prikte Djevencio van der Kust, op aangeven van invaller Rida el Barjiji, de bal achter doelman Luca den Heijer. Daarmee bracht hij zijn ploeg op gelijke hoogte.
 
NAC toonde zich eerder, in de eerste helft, al 10 minuten na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Kuipers uiterst effectief, door de eerste de beste gelegenheid om te zetten in een goal. En dat, terwijl er voor de thuisploeg  helemaal niets aan de hand was, want Utrecht dicteerde tot dat moment het spel. Het gevolg was echter wel, dat Utrecht de hele eerste helft in de achtervolging kon.
 
Terug naar de tweede helft, want uiteindelijk lukte het niet om de goede start vast te houden. Ondanks dat het spel zich voornamelijk op de Bredase speelhelft afspeelde, was er geen succes te melden. Er ging te veel door het dichtgezette midden, waar nóg meer benutten van de zijkanten beter zou zijn geweest, want daar lag de ruimte. Het mocht niet zo zijn. Na 90 minuten stonden de Utrechters met lege handen.
 
"De gifbeker moet kennelijk helemaal leeg," zo reageerde trainer Wijnands na afloop in de catacomben. "We hebben de zaak nog niet helemaal op de rit, zo blijkt. Het spel is goed, daar ligt het niet aan. Maar we gaan telkens ten onder aan persoonlijke fouten. Dat was afgelopen woensdag zo, en vanmiddag weer. We geven het makkelijk weg en doen onszelf tekort door te weinig te scoren. Want zoveel is wel duidelijk: deze ploeg hoort gewoon hoger te staan. Het is om gek van te worden."
 
In de najaarsreeks zijn nog 24 punten te verdienen, zodat de ploeg zich nog kan herpakken en een plek bij de eerste 8 kan veiligstellen. De volgende wedstrijd speelt zich volgende week zaterdag af. In Heerenveen wordt tegen sc Heerenveen O19 aangetreden. De wedstrijd wordt gespeeld op sportpark Skoatterwald en begint om 15.00 uur.
 
FC Utrecht O19 - NAC Breda O19 1-2 (0-1)
10. 0-1 Sidney van Hooijdonk
47. 1-1 Djevencio van der Kust
65. 1-2 Mohamed Amissi
 
Opstelling FC Utrecht O19:
Joey Houweling, Mark Pabai, Rick Meissen, Chris Mamengi (58. Niciano Omzigtig), Djevencio van der Kust, Jayden Macnack (75. Giovanni de la Vega), Dragos Albu, Dereck Darkwa (85. Reda Akmum), Rivillinio Neslo (46. Rida el Barjiji), Mehdi Lehaire, Yassin Nasser (70. Zep Swijghuisen)