FC Utrecht O14 heeft een knappe overwinning geboekt op Feyenoord O14. Nota bene in Rotterdam waren de talenten uit Utrecht te sterk voor de Zuid-Hollanders: 1-3.

Zonder de zieke assistent-trainer Tarik en met een volledig fitte selectie werd koers gezet richting Varkenoord. Onder een prachtige zon en op een geweldig grasveld werd er een aantal uur later afgetrapt tegen koploper Feyenoord O14. Tot nu toe ongenaakbaar gebleken in de competitie, nu en vorig seizoen.

De eerste kans, al in de eerste minuut, was voor FC Utrecht O14 dat sterk startte. Niet veel later was het alweer 1-1. Eerst was het Elvic die de Domstedelingen op voorsprong zette waarna Feyenoord O14 te gemakkelijk op 1-1 kon komen. Nergens voor nodig gezien de sterke start.

Het spel golfde op en neer en FC Utrecht O14 gaf weinig weg, stond goed en bleef loeren op mooie openingen via het middenveld of spitsen. In de 29e minuut was het de sterk spelende Rafik die de 1-2 binnenkopte vanuit een vrije trap.

In de rust werd besproken hoe samen te werken in de as om de diepgaande middenvelder van Feyenoord O14 onschadelijk te maken. De overtuiging om in Rotterdam te winnen bleek aanwezig.

Naarmate de wedstrijd vorderde werd het spannender en spannender. Feyenoord O14 kwam centraal er niet meer doorheen en zocht te zijkanten. Dat leverde een aantal spannende scrimmages op maar FC Utrecht O14 vocht als eenheid en gaf alles.

De beloning volgde door een assist van Rafik die Elvic in stelling bracht. Tegenstander en zelfs keeper werd koelbloedig omspeeld en daarmee was de wedstrijd gespeeld: 1-3. FC Utrecht O14 presteerde het onmogelijke door als team de rug recht te houden tegen een sterke tegenstander.

Dinsdag volgt weer een oefenwedstrijd tegen Jonathan O15-1 en gaan de spelers die invielen deze wedstrijd aangrijpen om samen en als individu te verbeteren. Ook deze wedstrijd wordt bloedserieus genomen waarna de uitwedstrijd volgt tegen Sparta Rotterdam O14.