O17 keerde deze zaterdag met een 1-2 overwinning terug uit Volendam. Na de eerste helft stond de ploeg van Rudy Jansen er echter niet goed voor, want het keek tegen 1-0 achterstand aan en het vertoonde spel was nou ook niet om over naar huis te schrijven. Die tegentreffer viel op slag van rust uit een hoekschop die door Volendammer Cedric Bobson werd binnen gekopt, waarbij Utrecht keeper Ahmed Azmi er niet goed uit zag. Gelukkig herstelde deze na rust zijn fout met enkele bepalende reddingen. Zoals gezegd was het niet goed wat de Utrechters de eerste 40 minuten lieten zien. Desondanks kreeg met name spits Özcan Yasar een tweetal 100% kansen, maar oog in oog met Volendam keeper Ciro Verkooijen wist hij de bal niet langs laatstgenoemde te krijgen. Ook was er een uitgelezen kans voor Utrecht, toen Valentijn Beck uit een corner de bal voor zijn voeten kreeg, maar hij zocht helaas het doel te hoog. Volendam kreeg, vaak door Utrechts balverlies of dat de organisatie niet goed stond, ook de nodige mogelijkheden. Het Utrechtse centrum met Valentijn Beck en Nathan Holder, wist veelal bijtijds het gevaar onschadelijk te maken, tot dat doelpunt in de blessuretijd van de eerste helft dus.

Trainer Jansen was duidelijk niet tevreden en zette het één en ander om voor de tweede helft, waar Jaden Airewele het slachtoffer van werd. Julian van Maarschalkerweerd was zijn vervanger.  Het resulteerde in beter veldspel van de Utrechters zonder dat het nou meteen tot grote kansen leidde. Een goede aanval in de 60e minuut leidde dan uiteindelijk tot de verdiende gelijkmaker, Oussama Alou zette voor en de kleinste man in het veld, Ibrahim El Kadiri, kopte raak bij de tweede paal. Utrecht bleef daarna gevaarlijk en 10 minuten later was het raak en de voorsprong voor O17 daar: nu zette El Kadiri voor en zorgde Alou voor de afronding. Volendam probeerde in het resterende deel van de wedstrijd nog de gelijkmaker te produceren. Utrecht hield, mede door het goede debuteren van O16 speler Wes Bottenburg, goed stand en kon na het laatste fluitsignaal van de uitstekende arbiter Kraan de eerste drie punten in deze competitie bijschrijven. Jansen was opgelucht en blij: "Gezien de goede voorbereiding waren de eerste wedstrijden kwa resultaat natuurlijk teleurstellend, zeker ook niet goed voor het zelfvertrouwen. Daarom is het resultaat vandaag het belangrijkste en hebben we als team de juiste mentaliteit getoond. En ik denk dat het kwa kansenverhouding ook een verdiende overwinning was."

Op 6 oktober vervolgt O17 de competitie met de thuiswedstrijd tegen Feyenoord. Aanvangstijd op Zoudenbalch is 14.30 uur.

Scoreverloop:
"40+1  1-0  Cedric Bobson
"61       1-1  Ibrahim El Kadiri
"72       1-2  Oussama Alou

Opstelling FC Utrecht: Ahmed Azmi, Hemn Ali ("60  Wes Bottenburg), Valentijn Beck, Nathan Holder, Sam Tel, Jaden Airewele ("41 Julian van Maarschalkerweerd), Kiet Scholten ("78 Dook de Vries), Yuya Ikeshita, Özcan Yasar ("70 Fabio Hendriksen), Oussama Alou, Ibrahim El Kadiri.