FC Utrecht O19 moest vandaag zijn meerdere erkennen in Ajax O19. Werden er het vorige seizoen nog 4 punten van de Amsterdammers gewonnen (de punten die zij tekort kwamen voor het kampioenschap van de Eredivisie), vandaag zat er niets in voor de ploeg van Robert Wijnands. 

"Op basis van de 1e en het begin van de 2e helft zou je kunnen zeggen dat we meer verdiend hadden. Maar Ajax wist op de voor hen juiste momenten te scoren. Het waren niet eens uitgespeelde kansen. Wij lieten het gebeuren," aldus de oefenmeester.

En daar had hij een punt. De eerste twee Amsterdamse doelpunten vielen gemakkelijk. Bij de eerste liepen de Utrechters massaal achteruit en gaven zo de gelegenheid om af te drukken. En bij de tweede werd een afgeslagen corner opnieuw ingebracht, matig verwerkt en met een halve omhaal binnengeschoten. Het derde doelpunt was het resultaat van een versnelling in de Amsterdamse opbouw, waar de Utrechters het antwoord op schuldig moesten blijven.

Utrecht kon er weinig tegenover stellen. Het werd slechts een paar keer echt gevaarlijk maar wist nooit door te bijten. En Ajax had de wedstrijd onder controle.

Samenvattend: een redelijk goede eerste en een matige tweede helft. Weinig kunnen laten zien. En een te laag tempo in balbezit. Zo loop je dan constant achter de feiten aan.

Ajax O19 - FC Utrecht O19 3-0
14. 1-0 Nicolas-Gerrit Kühne
34. 2-0 Jurriën Timber
69. 3-0 Nicolas-Gerrit Kühne

FC Utrecht O19
Fabian de Keijzer, Denso Kasius (84. Dino Janssen), Rick Meissen, Mark Pabai, Djevencio van der Kust, Rida el Barjiji (79. Michael Mulder), Jayden Macnack (65. Jari Guldner), Stijn Schilder (65. Niciano Omzigtig), Rivillinio Neslo, Dereck Darkwa, Yassin Nasser.


Volgende week zaterdag, 22 september, komt FC Groningen O19 op bezoek. De wedstrijd wordt gespeeld op Sportcomplex Zoudenbalch, aanvang 14.30 uur. De toegang is, zoals altijd, gratis.