FC Utrecht verloor vandaag met 1-2 van Eredivisiedebutant FC Emmen. De Domstedelingen eindigden de wedstrijd met 10 man, nadat Urby Emanuelson met een rode kaart het veld moest verlaten. Na afloop van deze wedstrijd schoof FCUtrecht.nl aan bij de persconferentie van ad interim hoofdtrainer Marinus Dijkhuizen.
 
“Vandaag brachten we te weinig energie en te weinig kwaliteit. Een ‘x-aantal keer’ kwamen we er nog goed doorheen, hierdoor konden we ook het enige doelpunt scoren.” Ad interim hoofdtrainer Marinus Dijkhuizen baalde dat Urby Emanuelson het veld moest verlaten. “De rode kaart was een dramatisch moment. Met zijn ervaring mag dat niet gebeuren.”
 
Over de tweede helft is Dijkhuizen ook niet tevreden. “We bleven matig spelen maar gaven wel weinig weg, dat dan weer wel. Dan is het erg zuur dat er twee schoten van buiten het zestienmetergebied erin vliegen.” Een gelijkspel was volgens Dijkhuizen logischer geweest. “Als je kijkt naar de kansenverhouding was een gelijkspel terecht geweest. Nu hebben we de club en de supporters in de steek gelaten. Heel vervelend, morgen weer een nieuwe situatie.”