FC Utrecht speelde vanavond met 1-1 gelijk tegen Fortuna Sittard. Twintig minuten voor tijd opent Urby Emanuelson de score. Ruim vijf minuten later scoort Fortuna Sittard de gelijkmaker. Na afloop van deze wedstrijd schoof FCUtrecht.nl aan bij de persconferentie van hoofdcoach Jean-Paul de Jong. 

"Ik heb vandaag een FC Utrecht gezien dat de eerste helft wat slordigheden had", begint hoofdcoach Jean-Paul de Jong zijn nabeschouwing. "Er gingen veel technische handelingen niet goed. Dat had veel te maken met de formatie waarin we stonden. Ik vond dat we daarin bij balverlies te open stonden waardoor we mogelijkheden gaven aan Fortuna Sittard om daar snel uit te komen."

Volgens de Jong ontbrak de scherpte of zorgde een verdedigende actie van Fortuna Sittard ervoor dat FC Utrecht niet tot scoren kwam. "Op de momenten waarin we er wel goed doorkwamen was of de eindpass net niet goed of het schot werd geblokt. Het zat er niet in om tot grote kansen te komen of doelpunten te maken in de eerste helft. Dat heb ik in de rust ook meegegeven. Als we in de tweede niet meer controle krijgen in de wedstrijd, vooral in balbezit van kant naar kant, dan krijgen we een hele moeilijke wedstrijd." 

"In de tweede helft heb ik een beduidend beter FC Utrecht gezien waarin we aan bal wat meer controle hadden en daardoor ook wat meer naar voren kwamen. Dan kom je uiteindelijk op 0-1 door een fantastische aanval over links die goed wordt afgemaakt met een terugtrekbal." Ruim vijf minuten later scoorde Fortuna Sittard de gelijkmaker. "Dan is het zuur dat we weer vanuit een spelhervatting Fortuna terug laten komen in de wedstrijd." De Jong baalt van het gelijkspel: "Een teleurstellend resultaat. Wij waren hier vandaag naartoe gekomen voor drie punten."