FC Utrecht eSports heeft zijn equipe uitgebreid met Christiaan van der Mark. De 19-jarige talentvolle gamer uit Woudenberg kwam als winnaar uit de bus van de zoektocht naar hét nieuwe eSportstalent van FC Utrecht. Van der Mark liet zo’n vierhonderd concurrenten achter zich en gaat in het seizoen 2018/2019 samen met Pro Gamer Danny Hazebroek de ploeg vormen van FC Utrecht eSports.

In de zoektocht naar een nieuw talent organiseerde FC Utrecht eSports online toernooien, waar een ieder die zijn of haar kans wilde grijpen, gratis kon deelnemen. Van de vierhonderd deelnemers plaatsten er zich via die evenementen acht voor de volgende fase van de zoektocht, waarvoor ook vier wildcards werden uitgedeeld.

Fase twee van de zoektocht bestond uit zogeheten offline events: in Stadion Galgenwaard kwamen de overgebleven kandidaten bij elkaar om FIFA18 te spelen op diverse consoles, onder toeziend oog van onder anderen Pro Gamer Danny Hazebroek. Bovendien werden alle kandidaten geïnterviewd op camera en werden ze, ook op beeld, onderworpen aan een kennistest over FC Utrecht. De jury van FC Utrecht eSports, onder aanvoering van Hazebroek, maakte de rapporten op en maakte de finalisten bekend. Naast de uiteindelijke winnaar Van der Mark waren dat ook Sven Counotte uit Lopik en Mike van Wandelen uit Zeist.

Het allesbeslissende woord was vervolgens aan de supporters van FC Utrecht: zij konden stemmen op hun favoriet. In wat een spannende race bleek te zijn, was het Van der Mark die uiteindelijk de meeste stemmen kreeg.

“Dat ik, van al die jonge gasten die stonden te popelen bij FC Utrecht eSports aan de slag te gaan, uiteindelijk de winnaar ben: dat voelt geweldig”, aldus Van der Mark. “Ik kan niet wachten om aan de slag te gaan en samen met Danny er een topseizoen van te maken.”