De beloftenploeg van FC Utrecht gaat de polder in. Jong FC Utrecht speelt vanavond (vrijdag) in het Yanmar Stadion tegen Almere City FC. De Keuken Kampioen Divisie-partij begint om 20.00 uur.

Het talententeam van FC Utrecht tankte vorige week vertrouwen én punten, door de eerste zege van de jaargang te boeken. In wat de allereerste Keuken Kampioen Divisie-wedstrijd ooit was die op Sportcomplex Zoudenbalch werd gespeeld, wonnen de Domstedelingen met 3-2 van Jong PSV. Met twee doelpunten zorgde spits Nick Venema letterlijk en figuurlijk voor het verschil.

‘Een historische avond’
“Als je daarnaar kijkt is dit eigenlijk een historische avond”, zei trainer/coach Robin Pronk vorige week na afloop van de driepunter; de eerste ooit op Zoudenbalch in de Keuken Kampioen Divisie. “Ik denk dat de hele organisatie om dit te bewerkstelligen een compliment verdient. De wedstrijden op Zoudenbalch moeten eigenlijk dit seizoen uit kunnen draaien tot een leuke vrijdagavond voor mensen die FC Utrecht en in het bijzonder top jeugdvoetbal een warm hart toedragen.”

Beter in de sas buiten het eigen gras
Ook in Almere is tijdens de zomerbreak flink wat werk verricht aan de accommodatie. Het door velen verfoeide kunstgras werd verwijderd en er kwam natuurgras voor terug bij de jongste profclub van Nederland. Op die fraaie grasmat is het voor de equipe van Michele Santoni nog wel wachten op de eerste driepunter. De eerste twee pogingen daartoe liepen op niets uit; met 1-2 werd verloren van Roda JC Kerkrade en afgelopen week werd het tegen MVV Maastricht 2-2. Op vreemd terrein is de FC uit Almere tot nu toe beter in zijn sas; er werd in Alkmaar met 2-3 gewonnen van Jong AZ en in Eindhoven werd de plaatselijke FC met 0-2 geklopt.

Kick-off om 20.00 uur
De Keuken Kampioen Divisie-wedstrijd Almere City FC – Jong FC Utrecht begint vanavond (vrijdag) in het Yanmar Stadion om 20.00 uur. Een live verslag van de partij is te volgen op het Twitterkanaal van FC Utrecht. Flitsen van het duel passeren bovendien de revue in het schakelprogramma dat wordt uitgezonden op het open kanaal van FOX.