FC Utrecht moest vanmiddag (zondag) het hoofd buigen voor Feyenoord. In De Kuip kwam de regen met bakken uit de lucht en waren de doelpunten schaars: Robin van Persie was de enige die de weg naar het net wist te vinden. Vlak voor tijd bepaalde hij de eindstand op 1-0. Advocaat baalde van de nederlaag.

“We waren er dichtbij en probeerden met een stiekeme overwinning weg te komen”, aldus Advocaat. “In de eerste helft was Feyenoord de bovenliggende partij. In de tweede helft stonden we dichter bij elkaar en kregen wij de kansen. De finalebal was alleen te vaak niet goed”, constateerde de oefenmeester.

FC Utrecht, dat de laatste jaren voornamelijk aantrad in een 4-4-2-formatie, ging deze keer in een 4-3-3-opstelling van start. “We probeerden wat meer en sneller druk te zetten. In de eerste helft kwamen we soms in de problemen. In de tweede helft ging het ons wat makkelijker af.”

“Niet iedereen had vandaag z’n topvorm”, vervolgde Advocaat. “Ze hebben wel allemaal keihard gewerkt, dat is de basis. Maar een aantal jongens moet beter presteren dan ze nu hebben laten zien.”