FC Utrecht en FC Groningen hielden elkaar vanmiddag (zondag) in balans in het Hitachi Capital Mobility Stadion. Het werd 1-1 in Groningen. FCUtrecht.nl schoof aan bij de persconferentie in de Groene Kathedraal en schreef mee met de analyse van hoofdtrainer Dick Advocaat.

“Dit was een wedstrijd met twee verschillende helften”, aldus Advocaat. “FC Utrecht speelde in de eerste helft goed en kreeg genoeg kansen om afstand te nemen met meer dan 0-1. Dat gebeurde niet, daar heb je ook mee te maken.”

Na de rust waren de verhoudingen anders in Groningen. “FC Groningen speelde na de rust heel opportunistisch en wij zakten te ver terug. Al kregen wij ook wat mogelijkheden om de voorsprong te vergroten.”

De druk nam verder en verder toe. “Op een gegeven moment konden we de tegengoal niet meer tegenhouden”, vertelde Advocaat. “Gezien het verloop van de tweede helft, waarin FC Groningen vechtlust toonde en de strijd aanging, vond ik dit een terechte puntendeling.”