FC Utrecht - FC Emmen. Jaja, een primeur! Nog nooit eerder namelijk speelden beide ploegen in de Eredivisie tegen elkaar.

Is het dan ook de eerste keer dat de FC’s uit Utrecht en Emmen tegenover elkaar staan in een officiële wedstrijd? Neen! In de seizoenen 1991/1992 en 1992/1993 troffen de teams elkaar in de KNVB Beker. Het werd 3-0 en 3-2 voor FC Utrecht.

Drie van de zes FC Utrecht-doelpunten tegen FC Emmen werden destijds door Wlodzimierz Smolarek gemaakt. De andere drie doelpunten werden gescoord door Edwin de Kruijff, Johan de Kock en Pieter Bijl.

De makers van de FC Emmen-goals tegen FC Utrecht zijn namen die voor de meeste voetbalvolgers nog altijd bekend in de oren zullen klinken: Michel van Oostrum en Joseph Oosting.

FC Emmen begon dit seizoen met een 1-2 uitzege op ADO Den Haag, maar won sindsdien niet meer.

Jean-Paul de Jong was bij de vorige partij van FC Utrecht nog actief als trainer/coach, maar is inmiddels niet meer op zijn post. De laatste 11 trainers die voor het eerst aan het roer stonden bij FC Utrecht, wonnen geen van allen hun eerste Eredivisiewedstrijd. De laatste die dat deed, was Ton du Chatinier op 19 februari 1995.

Geen ploeg kreeg dit Eredivisieseizoen meer doelpunten tegen dan FC Emmen: 11, net als NAC Breda.

FC Utrecht is ongeslagen in zijn laatste 16 thuispartijen in de Eredivisie. Slechts 2 keer zetten de Utrechters een langere serie neer; 25 duels in 2000 – 2002 en 26 partijen in 1990 – 1991.

FC Emmen maakte dit seizoen 3 van de 4 goals die het scoorde vanuit standaardsituaties.

Vanuit standaardsituaties kreeg FC Utrecht dit seizoen 5 doelpunten tegen, minimaal 2 meer dan elke andere ploeg. De FC uit de Domstad scoorde zelf nog niet uit een standaardsituatie.

FC Emmen schoot dit seizoen al 27 keer op doel. Slechts 4 ploegen schoten vaker op doel dan de Emmenaren.

Sander van de Streek kan dit tegen de Drenten zijn 100ste Eredivisiewedstrijd spelen.

Van de huidige selectie is Luciano Slagveer de meest trefzekere Eredivisiespeler. Hij maakte 23 treffers op het hoogste niveau in Nederland. Nicklas Pedersen is goed voor 12 goals in de Eredivisie. Beide spelers scoorden dit seizoen nog niet.