Van de laatste 15 keer dat FC Utrecht tegen FC Groningen speelde, gingen de drie punten in 9 gevallen naar de Domstedelingen. Het werd 2 keer gelijk, 4 keer won de Trots van het Noorden.

Die Trots heeft het zwaar, trouwens. De laatste 3 thuisduels in de Eredivisie gingen verloren voor de bespeler van de Groene Kathedraal, ook wel bekend als Euroborg, tegenwoordig luisterend naar de naam Hitachi Capital Mobility Stadion.

FC Utrecht kreeg het afgelopen seizoen, voor het eerst sinds de jaargang 2009/2010, niet voor elkaar tenminste één keer van FC Groningen te winnen.

Tijdens de laatste Eredivisiezege van FC Utrecht in Groningen leidde het thuisspelende team bij rust nog met 2-0. Na de break zorgden doelpunten van Sébastien Haller, Giovanni Troupée en Yassin Ayoub voor een totale ommekeer: 2-3.
 
De enige trainer van FC Groningen die begon met 4 thuisnederlagen was Theo Vonk in 1993. De enige thuiszege die Vonk dat seizoen met de Groningers behaalde, was een 4-1 winstpartij op FC Utrecht.

FC Utrecht verloor de laatste 2 Eredivisieduels die het speelde; FC Emmen en Feyenoord bleken te sterk.

In de laatste 8 uitduels die FC Utrecht in de Eredivisie speelde, bleef de ploeg uit de Domstad zonder zege.

FC Groningen verloor dit seizoen 5 van de 6 Eredivisiepartijen die het speelde en werd deze week in de TOTO KNVB Beker uitgeschakeld door Keuken Kampioen Divisie-team FC Twente, dat in Groningen met 0-2 won.

Tot nu toe schoot FC Utrecht dit seizoen 19 keer op doel: het minst van alle Eredivisieteams. Vorig seizoen waren er aan het einde van de jaargang slechts 5 teams met meer schoten op doel dan de FC uit de Domstad.

FC Utrecht is 1 van de 2 teams dit seizoen die nog niet wist te scoren vanuit een standaardsituatie. Vanuit standaardsituaties kregen de Domstedelingen deze jaargang 5 treffers tegen; alleen Heracles Almelo overkwam dat vaker.

Met 3 treffers op de teller is FC Groningen tot nu toe de minst scorende ploeg van dit seizoen in de Eredivisie.

FC Utrecht gebruikte dit seizoen tot nu toe 22 spelers. Geen ploeg zette meer verschillende voetballers in dan de Utrechters.

Bij FC Utrecht keert Urby Emanuelson keert terug van een schorsing en is Lukas Görtler geschorst. De Groningers Deyovaisio Zeefuik en Ajdin Hrustic zijn geschorst. Ritsu Doan staat op scherp.