Het nog tot het einde van dit seizoen doorlopende FC Utrecht-contract van Benis Belesi is in goed onderling overleg ontbonden. De 19-jarige verdediger anex middenvelder uit België gaat op zoek naar een nieuwe sportieve uitdaging.

Belesi kwam in de zomer van 2017 over van SV Zulte Waregem en speelde sindsdien voornamelijk voor het Onder 19-team van FC Utrecht. Eén keer viel de Belg in tijdens een competitiewedstrijd van Jong FC Utrecht.

“Bij onze beloftenploeg was het perspectief op speeltijd voor Benis gering”, aldus Directeur Voetbalzaken Jordy Zuidam. “Daarover zijn we in gesprek gegaan en dat heeft geresulteerd in de ontbinding van zijn contract. Dit maakt het voor Benis mogelijk op zoek te gaan naar een nieuwe sportieve uitdaging. Wij willen Benis bedanken voor zijn inzet voor FC Utrecht en wensen hem veel succes toe in de toekomst.”