Verdediger Ramon Leeuwin is door FC Utrecht verkocht aan Odense BK. De 30-jarige achterhoedespeler vertrekt per direct naar de club die uitkomt in de hoogste divisie van Denemarken.

Leeuwin debuteerde op 30 september 2007 bij FC Utrecht in het betaalde voetbal. De verdediger verkaste in 2008 naar AGOVV Apeldoorn, diende daarna ADO Den Haag en SC Cambuur om vervolgens in 2014 terug te keren in de Domstad. Leeuwin speelde in totaal 140 officiële wedstrijden voor de FC uit Utrecht.

“Al jaren is Ramon een zeer gewaardeerde kracht in de selectie van FC Utrecht.”, aldus Directeur Voetbalzaken Jordy Zuidam. “Ramon heeft gekozen voor een avontuur in het buitenland. Wij hebben over de afkoop van zijn doorlopende contract overeenstemming bereikt met Odense BK en gunnen Ramon deze kans. We bedanken Ramon voor de bijdrage die hij heeft geleverd aan  de sportieve successen die FC Utrecht de afgelopen jaren heeft behaald.”