FC Utrecht heeft als eerste professionele voetbalclub een weerman aangetrokken. Niemand minder dan de van Bingo FM bekende weerman Martin Jansen verzorgt vanaf nu vanuit Stadion Galgenwaard voor alle Eredivisiethuiswedstrijden van de FC uit de Domstad een weerbericht.

Op de dagen dat het eerste elftal van FC Utrecht een competitiethuiswedstrijd speelt, brengt de voetbalclub ongeveer drie uur voor de aanvang van de wedstrijd het weerbericht naar buiten via Twitter, Facebook en Instagram.

“Hoewel het misschien niet direct de meest logische combinatie lijkt, die tussen een voetbalclub en een weerman, vinden wij het heel prettig dat we vanaf nu voor onze thuiswedstrijden met een eigen weerbericht naar buiten kunnen treden”, vertelt Content Coördinator Dick Teunen. “Het is voor potentiële wedstrijdbezoekers hartstikke relevant om te weten wat voor weer het die middag in Utrecht wordt. Doe ik een vest aan, of toch een shirt? Neem ik m’n poncho mee, of kan ik die thuislaten vandaag? Dat zijn vragen waarop weerman Martin op de mediakanalen van FC Utrecht het antwoord geeft.”

Jansen zelf staat te popelen om aan zijn eerste FC Utrecht-weerbericht te beginnen. “Als supporter van FC Utrecht vind ik het een grote eer dat ik vanaf nu het FC Utrecht-weerbericht mag verzorgen”, zegt Jansen, in Utrecht en omstreken beter bekend als Weerman Martin. “Mensen kennen mijn stem van de radio, van Bingo FM. Ze kennen me van Facebook, waarop ik elke dag een weerbericht plaats, en mijn site. Dat ik nu ook op de kanalen van FC Utrecht te zien ben, vind ik fantastisch.”