Verdediger Timo Letschert is terug bij FC Utrecht. De 25-jarige achterhoedespeler wordt dit seizoen door de Domstedelingen gehuurd van US Sassuolo. In de overeenkomst met de Italiaanse club is bovendien een optie tot koop opgenomen.

Letschert speelde tussen 2014 en 2016 al 64 officiële duels namens de Utrechters. Tijdens die periode werd de centrale verdediger opgeroepen voor het Nederlands Elftal en won hij de David di Tommaso Trofee, de prijs die elk seizoen aan het einde van de jaargang door de supporters wordt uitgereikt aan de in hun ogen beste speler van het seizoen. In 2016 verruilde de Noord-Hollander de FC uit de Domstad voor US Sassuolo, waarmee hij in de Italiaanse Serie A speelde. Hij kwam tot 16 duels op het hoogste niveau in Italië. Blessures zorgden ervoor dat die teller niet verder opliep.

“Timo is een verdediger die in Utrecht in feite geen introductie nodig heeft. Hij staat bekend om zijn winnaarsmentaliteit en sterke persoonlijkheid. Timo is een sterke, snelle verdediger met veel voetballend vermogen”, zegt Directeur Voetbalzaken Jordy Zuidam over Letschert, die in het verleden naast de shirts van FC Utrecht en US Sassuolo ook de tricots droeg van onder meer Ajax, sc Heerenveen en FC Groningen. “Aan die mentale en fysieke kracht koppelt Timo een goede traptechniek en passing. Hij past perfect in het profiel van een échte FC Utrecht-verdediger en is enorm gedreven om na een periode waarin hij te maken had met blessureleed weer te laten zien wat hij kan. We zijn er trots op dat hij weer bij ons is teruggekeerd.”