Na een matig begin tegen FC Twente (2-1 winst) werden de mouwen opgestroopt en op vrijdag verdiend gewonnen van Zenit St. Petersburg. De 4-1 zege was verdiend. Een wervelend FC Utrecht joeg de Russen op die nimmer onder de druk uitkwamen.

Op zaterdagochtend werd tegen Odense BK 2-2 gelijk gespeeld na een wedstrijd op hoog tempo waarin FC Utrecht wellicht te weinig kreeg, maar aan de andere kant trots en opgelucht kon zijn dat een 1-2 achterstand werd goed gemaakt vlak voor tijd.

De laatste poulewedstrijd werd een eenvoudige 5-1 winst op het sportieve PEC Zwolle met het debuut van keeper Yaell Samson van de onder 13. Het spel was mooi om te zien en de opgekomen verdediger Quinn Dunbas verzilverde een sterk optreden met een goal.

Ongeslagen werd de halve finale bereikt. Vitesse moest geloven aan de dadendrang en ging ten onder met een 2-0 nederlaag na prachtige goals van Jesse van de Haar en Adam Tahaui. Een swingend FC Utrecht stond in de finale.

In de finale was wederom Zenit de tegenstander. Wederom een goed start van FC Utrecht dat het tempo bepaalde en door een prachtige goal van Jesse van de Haar werd een 1-0 voorsprong genomen bij rust. De tweede helft was hetzelfde qua spelbeeld. De Russen konden niet op de helft van de Domstedelingen komen en het was wachten op de 2-0. En eigenlijk weer een grote uitslag. Een aantal grote kansen werd gemist. Vlak voor tijd na een weggewerkte ingooi was het Zenit dat 15 seconden voor het einde de 1-1 binnenschoot. De penaltyserie werd het Waterloo van de aangeslagen Utrechters. Een mooie en harde les voor de spelers, die zichzelf hiermee te kort deden. Faalangstig werden de strafschoppen genomen (of geweigerd) waarbij de waardering groot was voor de spelers die hun verantwoording namen. Alleen als je een strafschop neemt kun je je ploeg naar een titel schieten. Huilend van verdriet verliet FC Utrecht onder 14 het strijdperk en zocht de kleedkamers op. Trotse ouders even achterlatend.

Al met al een prachtig optreden van FC Utrecht dat ongeslagen het toernooi afsloot met een doelsaldo van 20-6 en met 2 prijzen voor Kay Notenboom (beste keeper) en Adam Tahaui (beste speler). Alleen als een team goed speelt en zich goed gedraagt kunnen individuen excelleren. Dat waren er aan Utrecht-kant velen.

Op naar een mooie start van de competitie waarbij de eenheid het doorzettingsvermogen en de leergierigheid van het team de opvallende kenmerken zijn.

Tenslotte danken wij de organisatie en vrijwilligers van vv Hulshorst voor een strak en prachtig toernooi alsook de arbitrage. We hebben genoten, gepresteerd en geleerd.