Met 2-0 verloor Jong FC Utrecht vanavond (vrijdag) van Telstar. In Velsen-Zuid waren de Utrechtse beloften enkele keren dicht bij het grijpen van het momentum, maar waren het de Witte Leeuwen die toesloegen. FCUtrecht.nl besprak de partij in de mixed zone van het Rabobank IJmond Stadion met trainer/coach Robin Pronk van de beloftenploeg.

“In de fase waarin de goal van Telstar viel, kregen we juist meer en meer een aandeel in de wedstrijd”, verzucht de oefenmeester van de Utrechtse ploeg. “Zij gooiden er nog wat verse krachten in en brachten daarmee nog meer power en body. Voor deze groep in deze fase geldt dan: dan wordt het een kwestie van overleven, volhouden.”

Dat volhouden viel tegen. De 1-0 viel vanuit een pingel en een paar minuten later was het 2-0. Over en uit. Net na de 1-0 schoot Nick Venema op doel: kruising. “Het zou lekker zijn als zo’n bal er in deze fase dan eens in vliegt, ja. Maar we moeten geduldig blijven. Blijven trainen. We zijn op dit moment voor elke tegenstander een gewilde prooi. De vraag is nu: wie gaat zich dit niveau eigen maken, en wie niet?”

Ook Rick Mulder schoot de bal op het aluminium; voor de rust al. “Rick maakte negentig minuten, werkte hard. Trouwens: dat gold voor de hele ploeg. Jeredy Hilterman viel goed in”, noemt Pronk nog een lichtpunt. “Brinkman? Die deed het inderdaad ook niet verkeerd in deze rol (als verdedigende middenvelder, red.) die nieuw voor hem is. Voor ons blijf het overleven, met een heel jong team in een zware competitie. Deze week slikten we in vijf dagen tijd twee zure nederlagen; 1-2 tegen NEC en 2-0 tegen Telstar. De ploeg knokte er wél voor.”