Heel lang leek het erop dat Jong FC Utrecht zou stunten met een gelijkspel tegen NEC Nijmegen. Uiteindelijk was het Sven Braken die in de allerlaatste minuut van de wedstrijd met zijn doelpunt de eindstand op het scorebord bracht: 1-2. Na afloop sprak FCUtrecht.nl met trainer/coach Robin Pronk. 

Dit kan gebeuren, maar het mag eigenlijk niet gebeuren en dan moeten we naar onszelf kijken. Wat moeten we anders doen? Maar daar wil ik zeker niet de nadruk op leggen, ik wil de nadruk leggen op de manier waarop wij vanavond gespeeld en geknokt hebben.”
 
Trainer/coach Robin Pronk kent de krachten van zijn team: “Dat wij dit kunnen, dat weet ik. Daar had ik op gerekend in voorbereiding op Go Ahead. Daar gebeurt het helaas niet maar ik weet wat we kunnen, dat heb ik in de voorbereiding gezien en ook al vorig jaar bij sommige spelers. Dit bevestigt waar wij naartoe kunnen groeien. Bij Go Ahead heeft iedereen individueel enorm zijn best gedaan en heel hard gewerkt maar was er te weinig samenhang. Ik denk dat dat het grote verschil is met vandaag.”
 
Vanzelfsprekend baalt Pronk van de nederlaag, maar hij kan de snel de knop omzetten: “Ik kan het redelijk snel een plek geven. Tuurlijk baal ik ook, maar ik moet ook analyseren en kijken naar de 94 minuten die we voor de goal gehad hebben. Daarin heb ik zoveel goede dingen gezien.”