Aanvaller Patrick Joosten verlaat FC Utrecht om op huurbasis aan te sluiten bij VVV-Venlo. De 22-jarige voetballer uit Nijmegen is vandaag gepresenteerd bij de Venlose reeksgenoot van de Utrechters. Aan de bestaande FC Utrecht-overeenkomst van Joosten, die loopt tot medio 2020, is bovendien een optie toegevoegd die het mogelijk maakt de verbintenis tot medio 2021 te verlengen.

Joosten genoot het grootste deel van zijn jeugdopleiding bij de voetbaltrots van zijn geboortestad: NEC. In het seizoen 2014/2015 maakte de balvaardige aanvaller namens de Nijmegen Eendracht Combinatie zijn debuut in het betaalde voetbal. Na drie optredens voor NEC in de Jupiler League stapte Joosten over naar FC Utrecht. In de Domstad kwam hij tot 40 officiële wedstrijden in het eerste elftal en 14 partijen met de beloftenploeg in de Jupiler League.

“De sterkte en breedte van onze selectie hebben ertoe geleid dat het perspectief op speeltijd voor Patrick in het eerste elftal dit seizoen niet gegarandeerd is. Patrick is na lang blessureleed weer fit en is in een fase van zijn loopbaan aanbeland waarin het van groot belang is om wedstrijden op eredivisie niveau te spelen”, aldus Directeur Voetbalzaken Jordy Zuidam. “Dit perspectief kan VVV-Venlo op dit moment beter bieden, wat goed is voor Patrick, maar uiteraard ook voor ons. We wensen Patrick succes in Venlo en gaan zijn ontwikkeling daar nauwgezet volgen.”