De beloftenploeg van FC Utrecht heeft vanavond (maandag) door een treffer in de laatste tel van de partij een nederlaag moeten slikken. Titelkandidaat NEC ging met 1-2 winnen in Stadion Galgenwaard.

Nog één bal. Nog één keer de luchtbrigade in stelling brengen, nog één keer de rijen sluiten. Dat is het doel althans, van Jong FC Utrecht, op het moment dat NEC de bal nog één laatste keer richting de Utrechtse zestien pompt. Maar precies dan, in de vijfde minuut van de blessuretijd van de wedstrijd, gaat het mis. De bal valt op de schoen van de ervaren spits Sven Braken en hij is het die scoort: 1-2. De spelers van NEC vieren voor de 120 meegereisde supporters een feestje, de voetballers uit de Domstad balen als een stekker.

Buffelen
Dat balen, dat is méér dan begrijpelijk. De ploeg van trainer/coach Robin Pronk strijdt en buffelt namelijk dik negentig minuten lang voor elke vierkante centimeter. Tegen het over veel meer ervaring beschikkende NEC - gemiddelde leeftijd: 19,6 bij de Utrechters versus 26,8 bij de Gelderlanders - tappen de FC Utrecht-talenten uit het juiste vaatje. En oogsten ze lof. Wat te denken van linksback Gabriël Culhaci, die de ene na de andere flankspeler afstopt. Of Thijmen Nijhuis, die de show steelt met prachtige saves.

Spitsengoal
Jong FC Utrecht neemt na dik een half uur spelen de leiding. Nick Venema scoort een échte spitsengoal. De aanvaller is er als de kippen bij op het moment dat Gino Coutinho een door Mehdi Lehaire geschoten bal niet goed verwerkt en loslaat. Venema slaat toe: 1-0 voor Jong FC Utrecht.

Titelkandidaat recht de rug
De Nijmegenaren, beschikkend over spelers van wie er de nodige zelfs al flink wat ervaring hebben opgedaan op het hoogste niveau, rechten de rug. Via Anass Achahbar komt de ploeg van Jack de Gier voor de break op 1-1 en na de rust zijn er veel kansen voor de Gelderlanders, al is ook Jong FC Utrecht enkele keren gevaarlijk vanuit counters. Een puntendeling lijkt dan aanstaande, totdat de Nijmegen Eendracht Combinatie nog één keer de bal naar voren pompt en daar Braken is die toeslaat. Een anticlimax tot en met.

Vrijdag weer aan de bak
Jong FC Utrecht werkt vanaf nu toe naar vrijdag, naar Telstar-uit. Die Keuken Kampioen Divisie-partij begint in Velsen-Zuid vrijdag om 20.00 uur.

Jong FC Utrecht - NEC 1-2 (1-1)
32. Nick Venema 1-0
40. Anass Achahbar 1-1
90+5. Sven Braken 1-2

Gele kaarten: Mehdi Lehaire, Rick Mulder, Gabriël Culhaci, Mohamed Mallahi (Jong FC Utrecht), Rens van Eijden (NEC).

Toeschouwers: 951.

Scheidsrechter: Joey Kooij.

Opstelling Jong FC Utrecht:
Thijmen Nijhuis; Redouan El Yaakoubi, Ruben Hoogenhout, Junior van der Velden, Gabriël Culhaci; Tim Brinkman, Shayne Pattynama, Rick Mulder (63. Sylian Mokono); Mohamed Mallahi, Nick Venema (81. Rick van der Meer), Mehdi Lehaire (63. Jeredy Hilterman).

Opstelling NEC:
Gino Coutinho; Terry Lartey-Sanniez, Rens van Eijden, Josef Kvida, Leroy Labylle; Mart Dijkstra (67. Jonathan Okita), Tom Overtoom, Joey van den Berg; Anass Achahbar, Sven Braken, Brahim Darri.