FC Utrecht is er niet in geslaagd tijdens de eerste speelronde van het nieuwe seizoen voor een verrassing te zorgen. De ploeg van hoofdcoach Jean-Paul de Jong legde het in Eindhoven af tegen landskampioen PSV: 4-0.

Zout in de Utrechtse wonden strooit PSV in de slotfase van de openingspartij van het seizoen. Bij een 2-0 stand, met nog iets minder dan een kwartier te spelen, laten de Eindhovenaren blijken dat hun honger nog niet is verzadigd. Luuk de Jong duikt vrij op voor keeper David Jensen, die met een geweldige reflex een derde Brabantse treffer voorkomt. De bal komt precies terecht voor de voeten van Hirving Lozano en de Mexicaan kent geen genade: een hard schot in de korte hoek betekent de 3-0.

Dumfries doet ook een duit in het zakje
Drie minuten later wordt de doelpuntentune opnieuw ingestart in het Philips Stadion. Vanuit een hoekschop heeft Denzel Dumfries alle tijd en ruimte en hij weet daarmee wel raad. De verdediger kopt de 4-0 binnen.

Passen en meten: Pereiro opent de score
Een kwartier is er gevoetbald als het net in Eindhoven voor het eerst bolt. Na een lichte overtreding van Willem Janssen op Luuk de Jong blaast Bas Nijhuis op zijn fluit en nestelt Gastón Pereiro zich achter de bal. De Uruguayaan past, meet en krult de bal via de onderkant van de lat binnen: 1-0.

Loeren
Zo nu en dan zijn er kansen voor FC Utrecht, dat een in totaal zo’n veertig minuten voetbalt in het Philips Stadion met een 1-0 achterstand op het bord. Dan denk je: valt de bal een keer goed voor ons, dan staan we zomaar weer op gelijke hoogte. Dan ziet het er allemaal toch weer heel anders uit. Maar het Gouden Moment waar de Utrechters op loeren, dat blijft uit. Er zijn wel kansen, maar keeper Jeroen Zoet komt amper in de problemen.

Weer Bergwijn
Steven Bergwijn slaagt er na een klein uur spelen in om voor de vierde keer op rij te scoren tegen FC Utrecht. De plaaggeest krijgt wat ruimte voor een schot, en jankt de bal hard de hoek in: 2-0.

Het vizier op PEC Zwolle-thuis
Voor FC Utrecht is het zaak het vizier nu te richten op de wedstrijd van zondag 19 augustus. Die dag komt PEC Zwolle op bezoek in het Stadion Galgenwaard. In Utrecht gaat de bal die dag om 12.15 uur rollen.

PSV - FC Utrecht 4-0 (1-0)
16. Gastón Pereiro 1-0
57. Steven Bergwijn 2-0
77. Hirving Lozano 3-0
80. Denzel Dumfries 4-0

Gele kaarten: Steven Bergwijn, Jorrit Hendrix (PSV), Giovanni Troupée, Mark van der Maarel (FC Utrecht).

Toeschouwers: 33.100.

Scheidrechter: Bas Nijhuis.

Opstelling PSV:
Jeroen Zoet; Denzel Dumfries, Daniël Schwaab, Nick Viergever, Angeliño; Pablo Rosario (67. Dante Rigo), Jorrit Hendrix, Gastón Pereiro (81. Maxi Romero); Steven Bergwijn (86. Donyell Malen), Luuk de Jong, Hirving Lozano.

Opstelling FC Utrecht:
David Jensen; Giovanni Troupée (71. Joris van Overeem), Mark van der Maarel, Ramon Leeuwin, Willem Janssen, Leon Guwara; Sean Klaiber, Urby Emanuelson (81. Nicolas Gavory), Simon Gustafson; Gyrano Kerk (59. Cyriel Dessers), Sander van de Streek.